Tăriceanu anunță cum se va forma majoritatea parlamentară după alegeri

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat duminică seară că formula politică ce urmează să se agreeze după alegerile parlamentare va fi cea compusă din PSD-ALDE şi o altă formaţiune, pentru a se realiza o 'majoritate solidă'. 

'Formula politică care mai degrabă urmează să se agreeze este o formulă cu PSD împreună cu ALDE şi poate eu ştiu o altă formaţiune cu care să formăm o majoritate solidă şi acest plan sigur că deranjează foarte mult actuala conducere politică democratică şi nedemocratică a ţării', a afirmat preşedintele Senatului, la România TV.

Potrivit acestuia, una din încercările 'care se fac în mod din ce în ce mai evident este eliminarea' de pe scena politică a unor lideri politici care au curajul să critice actualul regim Iohannis 'mai ales nereuşitele acestui regim împreună cu Guvernul său, cu Guvernul condus de Dacian Cioloş'.

”Nu știu unde este Klaus Iohannis”

Întrebat dacă ştie unde se află şeful statului şi dacă a fost informat din postura de preşedinte al Senatului de acest lucru, Tăriceanu a răspuns: 'Nu am fost informat nici oficial, nici neoficial decât ceea ce am citit în presă care nu ţine loc de o comunicare oficială. Nu ştiu care este programul domniei sale şi nici nu vreau să fac comentarii pentru că am văzut suficiente discuţii în spaţiul public care cred că sunt suficiente pe acest lucru'.

El a afirmat că anumite situaţii în care preşedintele Senatului preia locul preşedintelui ţării sunt prevăzute clar în Constituţie.

'Constituţia este destul de clară în această privinţă. Există anumite situaţii în care preşedintele Senatului preia locul preşedintelui. În cazul în care pleacă într-o vacanţă, în vacanţă de acest gen, nu. Numai în cazul în care preşedintele se află în imposibilitatea exercitării mandatului său. Constituţia vorbeşte clar despre modul în care această problemă constituţională se rezolvă', a explicat Tăriceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel