Tăriceanu: 1 decembrie 2016, semnificaţie aparte pentru naţiunea română

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în mesajul transmis de 1 Decembrie, pe pagina sa de Facebook, afirmă că prin celebrarea Zilei Naţionale, românii îşi îndeplinesc datoria de a cinsti memoria celor care au desăvârşit Marea Unire din 1918 și precizează de ce sărbătoarea de anul acesta are o semnificație aparte pentru români. 

Astăzi, poporul român aniversează 97 de ani de la Marea Unire din 1918. Este o zi cu importanţă deosebită pentru toţi românii, un prilej pentru a celebra împlinirea idealurilor de independenţă, suveranitate şi unitate naţională, care au animat generaţii întregi de români şi care au stat la baza înfăptuirii României Mari. Ziua de 1 Decembrie din acest an are o semnificaţie aparte pentru naţiunea română, se împlinesc 25 de ani de când Ziua Marii Uniri a devenit Ziua Naţională a României. Este o zi în care în oraşele din ţara noastră au loc paradele militare în onoarea celor care şi-au dat viaţa pentru ca România să fie un stat unitar şi independent, care au luptat pentru binele tuturor românilor. Astăzi îi omagiem pe cei care au desăvârşit, prin curajul de care au dat dovada, dar şi prin viziunea şi loialitatea faţă de idealul naţional, Marea Unire din 1918. Prin celebrarea Zilei Naţionale, ne îndeplinim datoria solemnă de a le cinsti memoria şi de a garanta că visul pentru care ei au luptat va dăinui pentru generaţii întregi de acum înainte, a scris Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele Senatului subliniază, totodată, importanţa unităţii şi solidarităţii, amintind în context de tragedia din Colectiv.

Anul acesta, Ziua Naţională are loc în urma unei tragedii care a marcat întreaga naţiune. Incidentul din Colectiv, care a produs o suferinţă puternică familiilor şi apropiaţilor victimelor, a demonstrat încă o dată unitatea şi solidaritatea românilor în faţa unor asemenea clipe dificile. De Ziua Naţională a României le doresc tuturor românilor să fie sănătoşi şi optimişti să privească plini de încredere către viitor. Cu această ocazie ţin să le adresez tuturor românilor, oriunde s-ar afla, tradiţionala urare 'La mulţi ani!', îşi încheie mesajul de 1 Decembrie Călin Popescu Tăriceanu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel