Tăriceanu - Ponta. Îl păstrează sau nu premier, dacă ajunge președinte

Candidatul la președinție, Călin Popescu-Tăriceanu, a răspuns, la DC News Live, la întrebarea dacă Victor Ponta va rămâne premier în cazul în care el va câștiga alegerile și va ocupa funcția de președinte.

”Știu că unii vor să rămână Ponta și alții nu vor să rămână, dar aici nu este după cum vor sau nu vor ei, sau după cum vreau sau nu vreau eu. Aici trebuie să ne raportăm la Constituție și la ordinea constituțională. Într-un stat democratic, premierul reprezintă în final majoritatea din Parlament, care la rândul ei este rezultatul votului cetățenilor și în condițiile acestea există o majoritate în Parlament care susține actualul guvern, deci premierul în funcție poate să rămână fie până la momentul la care o moțiune de cenzură poate să-l răstoarne, sau până la momentul în care premierul își dă demisia”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu. 

”S-a spus că eu merg mână în mână cu Ponta, că aș fi deja într-o înțelegere cu el: nimic mai neadevărat. Probă este că eu am făcut această propunere de suspendare (a lui Traian Băsescu), la care mă așteptam ca și PSD-ul să vină să semneze și acest lucru nu s-a întâmplat, deci aceste speculații evident că nu au niciun fundament”, a adăugat Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel