Ţara în care se va vinde marijuana în farmacii din 2016

La aproape doi ani după ce Uruguayul a anunțat aprobarea unei legi de pionierat care reglementează piața de cannabis sub controlul statului, autoritățile țării au informat joi că două firme se vor ocupa de cultivarea marijuanei și au stabilit un termen de cel mult opt luni pentru a putea fi vândută în farmacii.

Accesul populației la această substanță, prin intermediul unui registru și al unei rețele de farmacii, a fost până acum motivul a numeroase amânări, de când în august 2014 statul a lansat un apel companiilor interesate de producerea canabisului, scrie Agerpres.ro.

Motivul, potrivit guvernului, a fost de a acorda termene mai ample producătorilor pentru a se asigura că nu se fac greșeli într-un moment în care țara se află în atenția internațională pe această temă.

După un proces de calificare tehnică și de selecție realizat de Institutul de Reglementare și Control al Canabisului (Ircca), s-a anunțat că două companii au primit de la guvern licențe de producție și distribuție în scop recreativ a marihuanei care, sub controlul statului, va fi vândută în farmacii abilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel