Tandemul din PSD și Dreapta unită. Năstase, despre calculele politice

Năstase Antonescu.jpeg
Năstase Antonescu.jpeg

Fostul premier Adrian Năstase a scris, pe blogul său, despre alegerile din acest an și despre mișcările partidelor pe scena politică. 

"Pentru prezidențiale, partidele au început deja castingul. Fac sondaje, examinează scenarii – pentru turul I, pentru turul II, prezența la vot – examinează profilul de prezidențiabil, caracterul de prezidențiabil, ideea de tandem, formule de alianță... Tatonări deocamdată. Din acest punct de vedere, alegerile europarlamentare vor fi un fel de sondaj național cu un eșantion foarte larg", a scris fostul premier. 

De ce europarlamentarele pot înșela

Adrian Năstase a adăugat: "Rezultatul lor – în ceea ce privește prezidențialele – poate fi înșelător. Din cauza prezenței la vot, din cauză că vor evidenția opțiuni generale pentru partide, nu pentru persoane. Cu atât mai puțin pentru candidații potențiali la prezidențiale". 

Tandemul din PSD și dreapta unită 

El a conchis "Intuiția îmi spune că USL-ul nu se va reface (din păcate), că PSD va forma un tandem (candidat de președinte/candidat de premier), iar reprezentanții Dreptei vor merge separat (cel puțin doi dintre ei) pentru turul I și se vor grupa după turul II. Vom vedea mai clar după alegerile europarlamentare". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel