Tânăra care ar putea fi noul Einstein. La 14 ani construia un prototip de avion

Ea este tânăra care ar putea fi noul Einstein. Numele ei este Sabrina Pasterski. 


La doar 14 ani, Sabrina construise deja un prototip de avion. Tânăra de 22 de ani este acum absolventă a Massachusetts Institute of Technology şi un candidat la studii doctorale la Harvard.

Cercetarea ei analizează găurile negre, natura gravităţii şi a timpului cosmic. Se concentrează în mod deosebit asupra studiului gravităţii cuantice, prin care încearcă să explice fenomenul gravitaţiei în contextul mecanicii cuantice.

Tânăra a atras atenţia chiar unor cercetătorii ai NASA. Mai mult, Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com şi dezvoltatorul Blue Origin i-a promis un loc de muncă, potrivit unui interviu publicat pe ozy.com.

Tânăra a copilărit în suburbiile oraşului Chicago; nu foloseşte reţelele sociale, nu are nici măcar un smartphone. Totuşi, scrie pe blogul Physics Girl, unde are o listă lungă de realizări şi aptitudini; printre acestea se află ”observarea eleganţei din interiorul haosului”.

Sabrina Paterski spune că a fost întotdeauna atrasă de provocări: ”Anii în care mi-am împins limitele la maximum m-au condus spre fizică”, spune ea.

În interviul publicat de ozy.com, spune că are câţiva prieteni apropiaţi dar nu a avut niciodată un prieten, nu a băut niciodată alcool şi nu a fumat.

”Prefer să fiu mereu concentrată şi sper să fiu cunoscută pentru ceea ce fac şi nu pentru ceea ce nu fac.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel