Suspendarea lui Iohannis, propusă într-un ziar german de extrema-dreaptă

Foto: presidency.ro
Foto: presidency.ro

Bogdan Diaconu anunță că va cere suspendarea președintelui Klaus Iohannis, dacă în România vor ajunge migranți din alte țări ale Uniunii Europene. Diaconu, președintele Partidului România Unită, a făcut aceste declarații într-un interviu acordat publicației germane de extremă-dreapta Zuerst! Diaconu îl acuză pe președintele Iohannis că este un executant al ordinelor date de Angela Merkel, ca urmare a fost de acord să primească imigranți de la Berlin.

Românii sunt revoltați de modul în care imigranții se comportă în Germania, Suedia sau Grecia, afectând viața pașnică a europenilor, spune Diaconu în interviul acordat Zuerst!

"Știm despre violuri, despre atacurile asupra cetățenilor, iar acum ne temem că aceste probleme vor fi aduse în România, a spus Diaconu. Mai grav, tabăra de refugiați va fi amplasată pe malul Mării Negre, nu departe de zona turistică Vama Veche. Ce se va întâmpla în cazul în care acești imigranți, mulți dintre ei fanatici musulmani, văd turiștii români în vacanța de vară pe plajă?, se întreabă retoric Diaconu.

Trei articole din Constituție, la baza cererii de suspendare


Propunerea de suspendare a președintelui se va baza pe articolul 3 din Constituție, care precizează că pe teritoriul național nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine, dar și pe articolul 54, care prevede că fidelitatea față de țară este sacră. Bogdan Diaconu mai invocă și articolul 80, care prevede că preşedintele României garantul independenţei naţionale. Acest articol a fost încălcat de Klaus Iohannis atunci când a dat drept Turciei să construiască o mare moschee la București, susține Diaconu.

Președintele PRU mai spune că nu poate fi realizată o uniune a statelor europene similară SUA: ar fi împotriva dorinței cetățenilor și ar folosi doar unor birocrați de la Bruxelles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel