Suspendare Traian Băsescu. Liviu Dragnea nu susține măsura

Vicepremierul  Liviu Dragnea a ținut să precizeze că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu s-a consultat instituțional cu PSD privind o nouă suspendare. În opinia liderului PSD, o nouă suspendare l-ar putea determina pe Traian Băsescu să ceară la Curtea Constituțională prelungirea mandatului, astfel ca, de Mărțișor, să-l avem la Cotroceni tot pe Traian Băsescu.

"Nu realizez cât de benefică este pentru conjunctura generală, și după ce vom vota în partid vom în partid o să avem și noi o decizie", a declarat Liviu Dragnea, după votul din Camera Deputaților la amnistia fiscală.

"Vorbim despre o suspendare care va implica chemarea din nou a oamenilor la referendum.

- Vreau să vă spun că foarte mulți români, din păcate, dacă sunt chemați la referendum, automat se gândesc la procurori care îi pun să voteze cu mâna pe Biblie, pe mașină sau la poartă, și nu ași vrea să riscăm să apară o reținere pentru populație să vină la vot.

- Pe de altă parte sunt din ce în ce mai mulți oameni care întreabă, totuși, de ce mai facem lucrul ăsta, că oricum Traian Băsesecu pleacă.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu: Traian Băsescu, un mitocan. Mai bine să citească el Constituția

- Pentru mine personal este foarte important ca regimul Băsescu să se încheie definitiv și Victor Ponta să ajungă președinte.

- Cu actuala legislație îmi vine foarte greu să cred că se va putea realiza cvorumul pentru referendum, pe care în acest moment nu știu care este cifra reală.

- Nu știu cine este interesat ca Traian Băsescu să redevină  actor în campania electorală.

- Eu îmi doresc ca în această campanie electorală să discutăm de niște proiecte de țară, de speran'a construirii unei noi Românii. Nu doresc să discutăm uite Băsescu, nu e Băsescu în această campanie electorală, e bine că este suspendat, nu este bine că este suspendat.

- Este posibil ca dacă referendumul care se va organiza, dacă se va vota suspendarea să pice, și să ne trezim că Traian Băsescu cere la Curtea Constituțională, și această instituție să-i aprobe, să-i mai dea câteva luni de mandat, luna asta ipotetică de suspendare și celelalte luni de suspendare, astfel încât să ne mai trezim că de 1 Martie dăm mărțișoare cu Traian Băsescu la Cotroceni", a declarat vicepremierul Liviu Dragnea.

Citește și: CT Popescu: Călin Popescu Tăriceanu, un nesimțit

Acesta a mai spus că argumentele enumerate mai sus sunt găndite doar într-o zi, deoarece de o nouă suspendare a lui Traian Băsescu, Dragnea a declarat că nu a aflat decât duminică seara de la televizor și luni când a văzut demersul oficial.

Liviu Dragnea a mai declarat că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu a discutat instituțional această problemă cu PSD, pentru că dacă s-ar fi consultat cu PSD ar fi trebuit ca și el să fie prezent la acele consultări.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel