Alin Bica a fost reținută de DNA. CSM, aviz favorabil

Direcția Națională Anticorupție cere reținerea pentru 24 de ore a Alinei Bica, procurorul șef al DIICOT, potrivit Antena 3. Procedura presupune ca cererile de reținere în cazul magistraților să fie aprobate de Secția de Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

UPDATE 22.40: DNA transmite, într-un comunicat de presă, că Alina Bica a fost reținută pentru 24 de ore. "Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de Combatere a Corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 20.11.2014, a inculpatei BICA ALINA MIHAELA, membră a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul A.N.R.P., la data faptelor, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Inculpatei i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații", spune DNA.

UPDATE 21.50: Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz favorabil cererii DNA de reținere pentru 24 de ore a Alinei Bica, potrivit surselor presei. Șefa DIICOT va fi prezentată în fața instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

UPDATE 20.45: Ședința CSM în care s-a luat o decizie privind încuviințarea cererii de arestare preventivă a Alinei Bica s-a terminat.

Surse citate de televiziunile de știri spun că la această oră, CSM dezbate într-o ședință solicitarea DNA privind reținerea Alinei Bica.

Alina Bica a fost ridicată joi seară de procurorii DNA în baza unui mandat de aducere, potrivit surselor DC News. Șefa DIICOT a fost audiată de procurorii anticorupție.

În același timp, la sediul DNA se află și controversatul om de afaceri Gheorghe Stelian.

Stelian Gheorghe, audiat la DNA într-un dosar de retrocedări ilegale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel