Surpriză la Congresul PMP. Băsescu, forțat să rămână președinte. Deciziile majore, amânate

Membrii PMP au refuzat orice strategie care nu îl implică pe Traian Băsescu la conducerea partidului și, cel mai probabil, în cursa pentru primăria Capitalei. Dacă s-ar fi aplicat scenariul analizat, vineri și sâmbătă, de conducerea formațiunii (Băsescu un pas în spate, Siegfried Mureșan președinte, Turcescu, candidat), partidul ar fi făcut implozie. Mai mulți lideri PMP au confirmat pentru DCNews că ar fi părăsit formațiunea politică, dacă Traian Băsescu nu ar fi rămas la vârful acesteia, pentru a asigura portanța electorală.

Pentru că discuțiile din culise au fost tensionate, la Congresul PMP nu se va tranșa situația candidaturilor la primăria generală și în alte câteva orașe mari. Aceste decizii au fost amânate pentru o dată ulterioară, importantă fiind alegerea conducerii partidului și implicarea președintelui Traian Băsescu, au declarat surse din PMP.

Liderul PSD Codrin Ștefănescu precizase ieri că PMP nu va rezista fără Băsescu și dacă acesta nu devine președintele formațiunii, înseamnă că se retrage din viața politică de vârf, probabil pentru că și-ar fi negociat o soluție personală.

”Deşi PMP a rămas cu structurile sale pe organizarea PMP, vârful partidului a demisionat şi a fost înregistrat ca reprezentând conducerea noului partid. Prin respingere trebuie să reaşezăm conducerea PMP-ului, pentru că dacă organizaţiile teritoriale nu au fost afectate, conducerea la vârf a fost afectată. Ca atare, vom reproduce conducerea Mişcării Populare la Partidul Mişcarea Populară”, a declarat Traian Băsescu, citata de Agerpres. El a reafirmat faptul că Mişcarea Populară este singurul partid care a fost respins la înregistrare pe recursul făcut de procurori.

Nu am avut nicio altă intervenţie în procesul de înregistrare după ce tribunalul a validat înregistrarea partidului', a adăugat el. În acelaşi timp Băsescu a susţinut că nu se pune problema validării programului PMP, pentru că nu au fost obiecţiuni pe el şi nici pe persoanele din conducere. ”Va fi un congres scurt, concentrat, pentru că avem treabă în campanie, iar alţii chiar sunt în plină sărbătoare. Îmi pare rău că a trebuit să convocăm congresul într-o zi de mare sărbătoare pentru creştinii catolici, dar trebuia să intrăm în legalitate. Vă informez că documentele pe care le aprobăm astăzi, inclusiv modificarea în programul politic legată de unirea cu Republica Moldova, vor fi înaintate tribunalului pentru că asta ne cere legea”, a adăugat Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel