Superalimente care nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică

Medicul nutriționist Ellie Krieger împărtășește celor care care sunt interesați de o dietă sănătoasă ce superalimente nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic, precum și efectul lor asupra organismului.

Potrivit kfetele.ro, Ellie Krieger recomandă patru superalimente care trebuie consumate zilnic. 

1. Mugurii de Bruxelles, sursa bună de vitamină C și acid folic, datorită conținutului de glucozinolat, mai mare decât în orice alte legume crucifere, activează sistemul natural de detoxifiere și previne mai multe tipuri de boli, inclusiv cancerul. 

2. Cireșele uscate reprezintă balanța perfectă de gust și sunt pline de antioxidanți care scad inflamația. Dacă sunt consumate seara sau în timpul unor călătorii, ajută la regularizarea ciclului de somn, datorită melatoninei pe care  conțin. 

3. Avocado, consumat cu salată, ajută la absorbția mai bună a altor carotenoizi precum beta carotenul sau licopenul, din legume, potrivit unui studiu. Totodată, consumul de avocadp ajută la scăderea inflamației din corp, datorită conținutului unui tip aparte de grăsime.

4. Semințele de chia nu ar trebui, de asemenea, să lipsească din dieta zilnică, deoarece sunt bogate în proteine și fibre solubile care scad colesterolul și încetinesc absorbția zahărului. În plus, consumul de semințe de chia reduce și erupțiile cutanate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel