Romania, singura țară din Europa care mai are cota unică. De ce au renunțat celelalte

taxe
taxe

Suntem singura țară din Europa care mai are cota unică, în timp ce celelate țări și-au dat seama că nu este sustenabilă, a declarat liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat pentru DC NEWS.

Bogdan Hossu a explicat pentru DC NEWS de ce nu avem o clasă de mijloc. Liderul sindical a fost întrebat dacă există capitaliști români, iar acesta a răspuns că există însă nu avem o clasă de mijloc a capitaliștilor români din cauza politicii fiscale.

"Există capitalisti români. Nu există o clasă de mijloc a capitalistilor romani (...). Problema este că politica fiscală făcută nu a permis creerea clasei de mijloc. Practicând o impozitare maximală, imediat după salariu mediu pe economie, practic nu a permis. Capitalizarea se face de la salariu mediu pe economie până la de șapte ori salariu mediu pe economie. Pe când, la noi, acest interval a fost impozitat maximal.

Cu cota unică este defiscalizat, mutând efortul pe micul contribuabil. Multa lume uită că pana în 2005 când s-a introdus cota unică, salariile mici erau impoiztate cu 8%.

Singura țară care mai are cotă unică a renunțat tocami pentru că nu e sustenabilă. Am rămas singurii din spatiul eruopean", a spus Bogdan Hossu, într-un interviu pentru DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel