"Sunetul Muzicii". 50 de ani de la lansare. Salzburgul se pregătește de sărbătoare-VIDEO

Agenţiile de turism din Salzburg se pregătesc să primească un număr mai mare de vizitatori anul acesta.  Şi asta deoarece se împlinesc 50 de ani de la premiera filmului "Sunetul Muzicii".

Pelicula distinsă cu cinci premii Oscar a fost realizată în decoruri naturale, în oraşul austriac, Salzburg, iar locurile de filmare au devenit obiective turistice importante.

Localnicii au pregătit, în cinstea aniversării, o serie de festivităţi care, cu siguranţă, vor atrage şi mai mulţi turişti. "Sunetul Muzicii", cu Julie Andrews şi Christopher Plummer, a fost, multă vreme, filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile industriei de la Hollywood.

Actorii din distribuţia filmului "Sunetul muzicii/ The Sound of Music" s-au reunit pentru prima oară, după 45 de ani, în luna octombrie a anului 2010, în emisiunea celebrei realizatoare de televiziune Oprah Winfrey.

Citește și: Cele mai bune 8 filme de Oscar din ultimul deceniu

Atunci, Julie Andrews, Christopher Plummer, Charmian Carr (Liesl) şi actorii care au interpretat rolurile celorlalţi şase copii ai familiei von Trapp au povestit o serie de întâmplări petrecute în timpul filmărilor pentru acest lungmetraj, turnat în 1965, dar şi aspecte din vieţile lor de după acest lungmetraj, devenit unul dintre cele mai populare musicaluri realizate în istoria cinematografiei.

Julie Andrews a interpretat rolul călugăriţei neastâmpărate devenite guvernanta Maria, iar Christopher Plummer a jucat rolul rigidului căpitan von Trapp, care îşi conduce familia în Austria cu puţin timp înainte de izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial.

"Sunetul muzicii" a câştigat cinci premii Oscar în 1966, inclusiv pentru cel mai bun film, iar coloana sonoră, care include cântece celebre precum "My Favourite Things" şi "Edelweiss", este una dintre cel mai bine vândute din toate timpurile, fiind premiată cu 12 discuri de platină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel