Sumă enormă, returnată de Ministerul Sănătății

Corneliu Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, susține că Ministerul Sănătății are de returnat o sumă enormă către Ministerul Finanțelor, bani care ar fi trebuit să ajungă la spitale. 

UPDATE: ”Nicio sumă nu va fi returnată către Ministerul de Finanțe” a spus Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, la Antena 3. El a menționat ironic că avem o economie și nu se poate vorbi despre pierderea unei sume de bani. Întrebat ce sumă a mai rămas până acum necheltuită în minister, Vlad Voiculescu a afirmat că presupune unde bătea informația tendențioasă. Ministrul a afirmat că tot bugetul pentru investiții în spitale este de 400.000.000 de lei. Ministrul a adăugat că supără domni și doamne că Ministerul Sănătății nu alocă sume din pix: ”Înainte nu existau niciun fel de criterii de prioritizare și niciun mecanism de verificare dacă banii chiar merg acolo unde trebuie și sunt folosiți cum trebuie”.

”Văd că aveți informații din minister, nu am niciun fel de dubiu. Sper că aveți tot din minister informația că este o anchetă DNA cu privire la modul în care s-au atribuit bani pentru unele investiții”, i-a spus Voiculescu lui Buicu. Ministrul a afirmat că pe spitalele regionale nu s-a făcut nimic din 2014. 

După un lung dialog și întrebări reformulate, ministrul Voiculescu a conchis prin a spune că speră să fie o sumă cât mai mică de returnat. 

-----

Este vorba de 500.000.000 de lei (110 milioane de euro), potrivit lui Corneliu Florin Buicu, care a susținut, la Antena 3, că a consultat două surse. Banii ar fi rămas neangajați și necheltuiți de Ministerul Sănătății. 

”Ministerul Sănătății trebuia să emită ordine prin care să trimită acești bani către spitalele românești”, a afirmat Buicu, la ”Sinteza Zilei”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel