Sumă colosală, plătită pentru o mașină ruginită. De ce este valoroasă

Lumea colecționarilor de mașini clasice este una pe cât de restrânsă, pe atât de fascinantă. O mașină aflată într-o stare de degradare avansată a fost vândută weekend-ul trecut contra sumei de 679.100 de lire (aproximativ 820.000 de euro) la o licitație care a avut la Weekend-ul Vitezei de la Goodwood. 

Mașina este foarte valoroasă pentru istoria mărcii Aston Martin, fiind primul model dedicat curselor auto după ce compania a fost preluată în 1947 de David Brown, cel care a dat inițialele seriei de modele DB, scrie AutoMarket.

Exemplarul Aston Martin DS Team Car din imagine a participat la prima cursă de 24 de ore de la Le Mans desfășurată după cel de-al doilea Război Mondial și a terminat cea mai cunoscută cursă de anduranță a lumii pe locul al șaptelea la general și pe locul al treilea în clasa sa.

În plus, suma cu care a fost vândută această mașină a avut la bază faptul că mașina este singurul Aston Martin de curse care are sub capotă motorul de 2.0 litri dezvoltat de Sir Claude Hill, omul care a stat în spatele motorului de pe primele modele Aston Martin post-război.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel