Suedia, decizie dură împotriva migranților

Conform unei noi legislații adoptate joi de parlamentul suedez, se vor extinde controalele la frontiere, ca urmare a dorinței guvernului de a reduce fluxul de migranți pe teritoriul Suediei, informează AFP.

Până acum controalele erau efectuate de poliție doar în trenurile care leagă Copenhaga de Malmo (sud). Noua lege extinde aceste controale la toate mijloacele de transport: autocare, trenuri și nave maritime ce vin din alte țări, în special din Germania și Danemarca.

Guvernul suedez ar putea obliga companiile de transport să realizeze aceste controale.

Potrivit Oficiului Național pentru Migrație (MV), în perioada ianuarie-noiembrie Suedia, care are 10 milioane de locuitori, a primit aproape 150.000 de solicitanți de azil, ceea ce face din această țară una dintre destinațiile preferate ale imigranților în UE.

Începând din octombrie, guvernul de stânga a încercat să modereze atractivitatea Suediei, punând în aplicare reguli mai puțin generoase și controale la frontiere. Aceste măsuri par a fi eficiente: numărul de migranți ajunși pe teritoriul suedez a scăzut cu 30% după restabilirea controalelor la frontiere, la mijlocul lui noiembrie.

Noua lege va intra în vigoare la 21 decembrie, pentru o durată de 3 ani.

Danemarca, următoarea pe listă în adoptarea legii

La rândul său, Danemarca, vecină cu Suedia, intenționează să reia controalele la frontiera sa cu Germania și ar urma să ia o decizie în acest sens la începutul lui ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel