SUA, lovitură grea lui Erdogan, la depunerea jurământului

Foto: Hurriyet Daily News
Foto: Hurriyet Daily News

Înalți oficiali din 90 de țări participă la depunerea jurământului de către Recep Tayyip Erdogan în funcția de președinte al Turciei, ceremonie la care SUA a trimis un însărcinat cu afaceri al ambasadei americane la Ankara.

Statele Unite ale Americii a negat miercuri că nu a trimis o delegație la nivel înalt pentru a transmite un mesaj Turciei, în contextul intensificării tensiunilor între președintele Obama și noul președinte Erdogan cu privire la probleme politice și geopolitice regionale.

"Președintele Obama a vorbit cu el (cu Erdogan - n.r), a avut o conversație productivă acum doar câteva săptămâni și l-a felicitat pentru alegere (în funcția de președinte - n.r). Ne dedicăm în continuare consolidării parteneriatului nostru și să conlucrăm în zonele unde se poate conlucra", a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Jen Psaki.

Fisuri în legătura Turcia - SUA. Erdogan: Nu vorbesc cu Obama

Din cauza abordărilor divergente cu privire la criza din Gaza și războiul civil din Siria, premierul turc Recep Tayyip Erdogan mărturisea la 22 iulie că nu mai comunică direct cu președintele american Barack Obama.

Cel puțin 15 țări vor fi reprezentate la cel mai înalt nivel la învestirea în funcție a lui Recep Tayyip Erdogan, organizată joi, 29 august, la sediul Parlamentului turc. România este reprezentată de premierul Victor Ponta.

Psaki a precizat că SUA încă nu a numit un ambasador american la Ankara, prin urmare au fost nevoiți să trimită la ceremonie însărcinatul cu afaceri.

Întrebată de un jurnalist dacă gestul ar trebui să transmită un semnal Turciei, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a răspuns: "Absolut nu. Absolut nu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel