SUA și Rusia, discuții secrete despre Ucraina în Finlanda

Ministerul de Externe al Finlandei dezvăluie că Rusia și SUA au purtat discuții secrete despre Ucraina în Finlanda, în luna iunie.

UPDATE: Potrivt The Atlantic, un grup de experți americani și ruși și foști oficiali - inclusiv un fost director al serviciului secret rus și un fost consilier al lui George W. Bush s-au întâlnit pe o insulă finlandeză. Lucrările, desfășurate în privat, s-au aplecat asupra unui plan privind trimiterea în Estul Ucrainei a unei misiuni de menținere a păcii sub auspiciile ONU și amnistie între cei doi combatanți care nu au comis crime de război.

Purtătorul de cuvânt al ministerului, Vesa Hakkinen, a declarat pentru AP că ministerul a ajutat la organizarea unei întâlniri pe insula Boisto din coasta finlandeză sudică, dar a refuzat să ofere mai multe informații.

Mai devreme în decursul acestei luni, președintele finlandez Sauli Niinisto s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin și s-a deplasat în Ucraina pentru discuții cu președintele Petro Poroșenko, alimentând speculații că acționează cu mandatul Bruxellesului.

Biroul de presă a lui Niinisto a precizat marți că președintele nu a fost implicat în discuțiile secrete din iunie între Rusia și SUA.

Rasmussen: NATO va amplasa baze permanente în Europa de Est

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel