SUA: Directoarea Secret Service a demisionat

Julia Pierson, directoarea Secret Service, serviciul de elită pentru protecţia preşedintelui Statelor Unite , a demisionat miercuri după mai multe scandaluri legate de securitatea de la Casa Albă şi o recentă pătrundere în incintă.

Directoarea Secret Service a recunoscut, marţi, deficienţe 'inacceptabile' în serviciul său, însărcinat cu protecţia preşedintelui SUA şi a familiei acestuia.

Pe 19 septembrie, un individ a escaladat gardul de la Casa Albă şi a reuşit să pătrundă în clădire fără ca Secret Service să reuşească să îl oprească.

Barack Obama a numit prima femeie la conducerea serviciului de securitate al Casei Albe, în cei 148 de ani de existenţă a acestuia. Obama a optat pentru Julia Pierson, o veterană a serviciilor secrete, a cărei carieră în serviciile de securitate a înflorit în Florida, după ce conducerea anterioară s-a compromis, agenţii de pază ai preşedintelui fiind implicaţi în multe scandaluri sexuale care au ajuns publice, stârnind dezaprobare.

Citeşte şi: DEMISIE la Casa Albă. Anunțul făcut de Barack Obama

Pierson, în vârstă de 53 de ani, l-a înlocuit pe Mark Sullivan, care s-a retras luna trecută, după ce a condus agenţia de securitate a preşedintelui timp de 7 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel