SUA cer Elveției extrădarea a șapte oficiali FIFA

Autoritățile americane au cerut Elveției extrădarea a șapte  oficiali FIFA care au fost arestați în luna mai, sub acuzații de coruptie, informeaza AFP, preluat de hotnews.ro. Cererile formale de extrădare au fost primite miercuri, anunță Biroul Federal de Justiție al Elveției. Cei șapte directori FIFA, arestați în mai la Zurich, fac parte din grupul celor 14 oficiali trimiși în judecată pentru acuzații de corupție.

Acuzatiile vin dupa o ancheta de amploare a FBI. Ca urmare a solicitarii venite din America, Biroul Federal de Justitie al Elvetiei ii va audia pe cei sapte si in 14 zile trebuie sa dea un raspuns. Termenul poate fi insa extins daca exista motive serioase pentru acest lucru.

Biroul de Justitie va comunica in cateva saptamani daca accepta cererea, iar daca raspunsul este afirmativ, cei acuzati vor putea face apel la curtea penala sau la curtea suprema federala, scrie BBC.

Noua membri ai FIFA si cinci parteneri ai instantei mondiale a fotbalului au fost pusi sub acuzare pe 27 mai pentru coruptie, furt si spalare de bani, fiind acuzati ca au primit sai distribuit peste 150 de milioane de dolari din 1991, pentru drepturile de difuzare a trei turnee mondiale. Sapte dintre ai au fost arestati la Zurich, orasul unde isi are sediul FIFA.

Acuzatiile privesc presupuse fapte de coruptie petrecute in ultimii 20 de ani, incluzand modul in care FIFA a acordat statutul de tara-gazda a Cupei Mondiale la fotbal, dar si afacerile privind drepturile de televizare. Reamintim ca presa britanica (BBC, The Guardian, The Telegraph, The Times) a publicat nenumarate anchete jurnalistice despre coruptia raspandita pe scara larga la FIFA, organizatie transformata practic intr-o feuda a atot-puternicului sef Sepp Blatter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel