SUA anunţă că va trimite tancuri şi militari în Europa de Est

militari
militari

Statele Unite ale Americii vor trimite tancuri şi militari în Europa de Est pentru a-i linişti pe aliaţii din NATO preocupaţi în legătură cu incursiunea Rusiei în Ucraina, au indicat joi responsabili ai Pentagonului, citaţi de AFP.

Washingtonul anunţă că va trimite tancuri şi militari în Europa de Est pentru exerciţii. Aproximativ 600 de soldaţi din Brigada 1-a a Diviziei 1-a de Cavalerie urmează să fie desfăşuraţi în octombrie în Polonia şi în ţările baltice pentru exerciţii cu membri ai Alianţei Nord-Atlantice, în locul paraşutiştilor Brigăzii 173-a Aeropurtate, a precizat o purtătoare de cuvânt a Pentagonului, lt.-col. Vanessa Hillman, scrie romaniatv.net.

Este vorba de o rotaţie (de militari) la trei luni, a afirmat ea, precizând că exerciţiile se vor axa pe mici unităţi şi formarea unor cadre de conducere.

Contrar echipelor care vor fi înlocuite, soldaţii acestei Brigăzi, denumită Iron Horse, cu baza la Fort Hood, în Texas (sud), vor fi desfăşuraţi împreună cu tancuri M-1 Abrams şi vehicule de infanterie.

Armata americană a organizat o serie de exerciţii la frontiera de est a ţărilor NATO, în scopul de a-i linişti pe aliaţii săi preocupaţi în legătură cu sprijinul Rusiei faţă de separatiştii proruşi din Ucraina.

Washingtonul a trimis, de asemenea, avioane de vânătoare F-16 în Polonia şi a participat la misiuni aeriene comune în statele baltice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel