COREEA DE NORD amenință SUA cu un atac nuclear

Statele Unite ale Americii au fost amenințate de către un înalt responsabil militar nord-coreean cu lansarea unui tir nuclear asupra Casei Albe și a Pentagonului. Viceamiralul Hwang Pyong-so acuză SUA că exacerbează tensiunile în Peninsula coreeană, prin manevrele militare comune cu Coreea de Sud.

„Dacă imperialiștii americani ne amenință suveranitatea și supraviețuirea, trupele noastre vor lansa rachete nucleare asupra Casei Albe și a Pentagonului, care sunt sursa tuturor relelor”, a transmis Hwang Pyong-so, directorul Biroului de politică generală din cadrul armatei, într-un discurs susținut duminică și difuzat luni de televiziunea de stat.

El a avertizat că țara sa va lansa o rachetă cu încărcătură nucleară împotriva unui important oraș din SUA, în cazul în care Washingtonul continuă să submineze suveranitatea statului, a relatat cotidianul oficial nord-coreean Rodong Sinmun, citat de Agerpres.

Phenianul recidivează

Nu este prima dată când Phenianul amenință cu tiruri nucleare SUA sau bazele lor din Pacific. Totuși, în opinia experților, Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC, Coreea de Nord) nu a pus încă la punct o rachetă balistică intercontinentală capabilă să atingă continentul american.

Coreea de Nord a realizat trei teste nucleare, dar, după toate semnalele, nu dispune încă de tehnica de miniaturizare necesară pentru instalarea unei bombe nucleare pe o rachetă, precizează France Presse.

Citește și: ”Explozii la Casa Albă. Obama este rănit”, mesajul văzut de milioane de oameni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel