STUDIU. Medicamente pentru Parkinson, reacții adverse grave

Medicamentele care activează receptorii de dopamină ai creierului, folosite în tratarea maladiei Parkinson, sunt asociate cu un risc sporit de apariţie a obsesiei pentru jocuri de noroc, a dorinţei compulsive de a face cumpărături şi a unei activităţi sexuale exacerbate, potrivit unui studiu recent.

În ultimul deceniu, tot mai multe cazuri de tulburări comportamentale impulsive legate de medicamentele agoniste au fost raportate, dar, de cele mai multe ori, problemele dispar în momentul în care persoanele afectate încetează să mai ia aceste medicamente.

Studiul cu privire la efectele adverse ale medicamntelor a fost efectuat de cercetătorul Thomas J. Moore de la Institutul pentru Practici Medicale Sigure din Alexandria, Virginia.

Medicamentele agoniste pentru dopamină (care activează receptorii nervoşi pentru acest hormon, n.r.) sunt responsabile pentru comportamente impulsive anormale în cazul a 14% dintre pacienţi, potrivit unei informări de pe site-ul Fundaţiei pentru Maladia Parkinson referitor la un studiu efectuat anterior.

Citește și: TRAIAN BĂSESCU, PARKINSON? CSAT îl obligă pe președintele Traian Băsescu să își facă un control medical anual, din 2006 



Pentru a analiza această legătură, echipa condusă de Thomas J. Moore a analizat 2,7 milioane de ocurenţe ale unor efecte secundare negative grave ale medicamentelor, raportate cu ajutorul sistemului agenţiei americane pentru medicamente (FDA) între 2012 şi 2013, în Statele Unite şi alte 21 de ţări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel