Studiu IRES: Câți români au crezut că vine apocalipsa pe 21.12.2012

Potrivit unu studiu sociologic al Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), dat publicităţii vineri, doar unul dintr-o sută de români au crezut că sfârşitul lumii urma să fie pe 21 decembrie, scrie Agerpres.

 "95% dintre respondenţi au auzit că în data de 21 decembrie 2012 a fost anunţat sfârşitul lumii. Totuşi, doar 1% dintre cei chestionaţi cred că acest lucru este adevărat, iar 96% sunt de părere că nu va veni sfârşitul lumii în data de 21 decembrie 2012", se arată în concluziile studiului.

Subiectul sfârşitului lumii a fost unul intens discutat: 13% dinte participanţii la studiu au recunoscut că au discutat frecvent despre subiect, iar 45% că au discutat uneori. În plus, aproape jumătate (48%) dintre cei chestionaţi cred că în viitor va fi un sfârşit al lumii, iar 72% cred în judecata de apoi. Studiul IRES a fost realizat în perioada 19-20 decembrie, pe un eşantion reprezentativ de 1.273 de persoane, cu o marjă de eroare de 2,8%.

Teoriile hollywoodiene despre sfârșitul lumii susțin că în timpul solstițiului de iarnă, pe 21 decembrie, va avea loc apocalipsa. Această abordare mercantilă și turistică a evenimentului este categoric denunțată de organizațiile indigene din America Centrală și Mexic, care reproșează Guvernelor și antreprenorilor că au denaturat sensul acestei sărbători. Indigenii critică interpretarea hollywoodiană a acestei date, care ar însemna, în realitate, doar încheierea unui ciclu din calendarul maya. Teoria referitoare la sfârșitul lumii, care ar urma să aibă loc pe 21.12.2012, are la bază o superproducție americană, intitulată ”2012,” numeroși oameni ajungând să-și construiască adăposturi care să facă față unui eventual cataclism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel