STUDIU: 82% dintre bărbații de 50 de ani suferă de asta!

Potrivit grupului de consiliere terapeutică "Coaching Club" din Spania, această stare debutează cu schimbări subtile care sunt atribuite în mod greșit condițiilor de stres, depresiei sau problemelor tipice vârstei, relatează ziarul spaniol ABC.

Andropauza, denumită și criza vârstei mijlocii la bărbați, este un proces de durată și treptat care provoacă numeroase schimbări în organismul individului. Pe lângă tulburările de ordin sexual, intervin și probleme de ordin emoțional, care generează iritabilitate, neliniște sau pierderea propriei stime, stres familial sau depresii acute.

Aceste tulburări nu sunt legate doar de aspectul personal, ci și de cel profesional, precum pierdere inerentă a interesului și avântului sau o manifestare crescută de agresivitate, teama față de anumite situații intervenite la serviciu care înainte erau considerate chestiuni de rutină și care acum par scăpate de sub control.

Există simptome percepute în postura fizică: mersul gârbovit, tonul șovăitor, completat de o stare vizibilă de slăbiciune. Există indicii și la nivel motivațional sau al energiei interioare: pierderea interesului față de anumite proiecte, senzație de incapacitate, de a genera idei noi și lipsa de competitivitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel