Stroe: România poate intra în Schengen la începutul lui 2014

stroe radu dece
stroe radu dece

Ministrul de Interne Radu Stroe spune că România poate intra în Schengen cu granițele portuare și aeriene la începutul anului, chestiunea urmând să fie discutată și în cadrul Forumului Salzburg, a cărui președinție va fi preluată de țara noastră.

”Despre Schengen vom discuta sub aspectul faptului că din punct de vedere tehnic toate condiţiile sunt îndeplinite de România, a rămas numai o problemă exclusiv de ordin politic, faptul că la sfârşitul acestui an, deci chiar în perioada imediat următoare a Consiliului Ministerial din noiembrie cât şi în decembrie ar urma să se reia pe ordinea de zi a Consiliului JAI problema admiterii României în Schengen în cele două trepte, maritim şi aerian, în prima etapă şi în cea de-a doua etapă, terestru. Şi suntem un cumul de ţări destul de consistent, nouă ţări din cadrul UE, şi ele toate vor acţiona, sper, sunt convins - în acelaşi mod, în aceeaşi idee cu România. Chiar le-am şi mulţumit astăzi pentru susţinerea de la sfârşitul lunii martie şi anticipat le-am mulţumit şi pentru susţinerea viitoare, astfel încât România la începutul anului 2014 să fie acceptată cu graniţele aeriene şi portuare (n.r - în Spaţiul Schengen)”, a spus liberalul pentru Agerpres.

Radu Stroe se va întâlni cu Hans Peter Friedrich

Ministrul de Interne Român va avea o întrevedere cu omologul său german pe 6 și 7 mai, la Munchen. Germania s-a opus la începutul anului intrării României în spațiul de Liberă Circulație.

”Pe data de 6 şi 7 mai vom avea o întâlnire în Bavaria, la Munchen, cu ministrul de interne al Germaniei, precum şi cu ministrul de interne al landului Bavaria şi cu o serie de alţi miniştri din ţările riverane Dunării. Este o întâlnire pe zona asta a Dunării, pentru că şi aici există nu numai o acţiune economică importantă, implicit este o zonă care ţine de activitatea de afaceri interne ,şi aici vom încerca să armonizăm politici, decizii, norme pe care împreună să facem susţinere în Consiliul JAI, la momentul la care se va ridica problema”, a mai declarat ministrul român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel