Striblea, după decizia cuplului Nălbaru-Bucur: Nu fiți ipocriți

Foto: Facebook Cătălin Striblea
Foto: Facebook Cătălin Striblea

Jurnalistul Cătălin Striblea atrage atenția asupra unor aspecte importante după ce cuplul Dana Nălbaru-Dragoș Bucur și-au retras fiica de la școală, adoptând un sistem privat care se desfășoară acasă. 

Cătălin Striblea atrage atenția că este o decizie a familiei lor, care nu ar trebui comentată din exterior, mai ales că nu implică traume sau violență asupra copilului. ”Dacă ei consideră că ea se va putea descurca pe viitor fără diplome, oriunde va merge pe lumea asta, iarăși este decizia lor. Una periculoasă, dar decizia lor. Au timp să revină”, notează jurnalistul, pe blogul său

Cătălin Striblea adresează și o serie de întrebări, la rândul său fiind părinte și lovindu-se de rigorile unei școli tradiționale. ”De câte ori nu v-ați enervat acasă de milioanele de teme pe care le primește copilul? De câte ori nu v-a scos din sărite fraza ”noi facem aici performanță, cine nu poate ține pasul asta e…”Ca și cum școala românească nu ar mai trebui să se ocupe de toți elevii. De câte ori ați știut că trebuie să mergeți la pregătire, ca să puteți merge mai departe în școală? Corupția vă enervează? Dar faptul că sunt ore la care nu toți profesorii sunt pregătiți? Dar multe dintre obiectele alese le înțelegeți? De câte ori nu v-ați plâns de programă? Să vă mai spun? Nu. Le știți în fiecare zi, pentru că este viața noastră. Și noi credem că așa trebuie mers mai departe. Că a face parte din sistem este un dat și ne este frică să ieșim în afara lui”, scrie Striblea. 

Jurnalistul mai scrie că ”vă pasă de povestea asta pentru că pe ei îi știe toată lumea. Căci, în rest, nimeni nu se agită că în România pleacă de la școală zeci de mii de copii anual și ei nu merg la niciun homeschooling. Ci la câmp, la muncă sau la furt. Dar aici nu mai aveți opinii”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel