Urmărește emisiunea live


Strategul PNL exclude un singur partid de pe lista negocierilor

Președintele PNL București și strategul liberalilor din Capitală, Cristian Bușoi, susține că PNL ar trebui să negocieze cu toate partidele pentru a forma majoritatea parlamentară, cu o singură excepție. 

”Până acum, există o singură forţă politică care a asumat deschis şi hotărât varianta Dacian Cioloş prim-ministru, care este USR. Nu s-au făcut discuţii concrete, cel puţin după ştiinţa mea, cu alte forţe politice, dar, în mod evident, din semnalele publice, poate şi din anumite discuţii informale avem convingerea că şi alte forţe politice vor putea să vină să construiască această majoritate în jurul lui Dacian Cioloş”, a afirmat Cristian Buşoi, într-o conferinţă de presă.

PNL are mari așteptări de la UDMR cu privire la viitorul guvern pentru că sunt în aceeași familie europeană. 

”Rămâne de văzut duminică seara, mai bine spus, poate luni dimineaţa care dintre partidele politice vor accede în viitorul Parlament şi din acel moment, exceptând PSD, dialogul cred că ar trebui să se poarte cu toate partidele care intră în Parlament", a spus Buşoi.

El a subliniat că PNL nu va face majoritate cu PSD.

"În opinia mea, dacă există un partid cu care nu avem ce dialog să facem pentru o viitoare majoritate şi ori noi, ori ei trebuie să fim la Putere sau în Opoziţie, acesta este PSD. Avem însă datoria să încercăm să construim o majoritate spre binele României, pentru a nu lăsa România pradă intereselor şi felului, în opinia mea, total haotic şi populist în care ar putea fi guvernat de PSD", a afirmat liderul PNL.

Buşoi a susţinut totodată că PMP nu va face pragul electoral pentru a intra în Parlament, însă a arătat că în caz contrar rămâne de discutat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel