Strategia PSD de la Arsenal Park, dezvăluită de Ponta, punct cu punct

Premierul Victor Ponta a explicat pe larg, joi, la interviurile DC News Live, strategia pusă la punct împreună cu liderii partidului la reuniunea de la Orăștie, subliniind că cei care, în loc să munceacă în campania electorală, se bat pentru șefia PSD, au sabia deasupra capului.

"La Orăștie am spus așa ceva: Stimați colegi, vreau să vă anunț următorul lucru: sunt de acord să candidez la Președinție din următorul motiv: Am o viziune alături de voi, cred că poate fi realizată pentru România, România puternică, 'Mândri că suntem români', dar mai e ceva. Am învățat în doi ani și jumătate că România are o șansă să progreseze, să fie puternică, să fie bogată dacă președintele și primul-ministrul trag în aceeași direcție. Așa am intrat în NATO, așa am intrat în Uniunea Europeană, așa am făcut creștere economică. Când președintele cu prim-ministrul se ceartă, o luăm în jos", a declarat Victor Ponta la DC News.

Ponta: Am avut un "deal" cu Crin Antonescu

Ponta a arătat pe cine vizează avertizarea privind excluderea din PSD. "Cei doi-trei lideri despre care se vorbea prin presă au recepționat direct mesajul meu și eu cred că nu va fi cazul. Dacă va fi cazul, nu voi ezita și vă garantez că va fi un vot în unanimitate de data asta, să-l excludem, dar nu va fi cazul".

"Dacă vreți și mă susțineți, am câteva elemente de strategie și acestea sunt: nu discută nimeni de pielea ursului din pădure. Deci, dacă până pe 16 noiembrie este unul care vrea să fie președinte PSD, prim-ministru, îl dăm afară că înseamnă că nu este cu noi", a spus premierul. 

Întrebat dacă și Liviu Dragnea ar putea fi exclus din PSD, Victor Ponta a declarat: "Dacă Liviu Dragnea acționează, în loc să mă ajute în campanie, și el e șeful de campanie, atunci da... Dar nu va fi cazul, iar Liviu Dragnea este destul de inteligent și de pragmatic și el știe foarte bine că a fost alături de mine din 2010 și cât timp am fost uniți, am câștigat tot".

Repetarea scenariilor din 2004 și 2009, coșmarul din Kiseleff

Premierul Ponta a insistat că jocurile din interiorul partidului pentru scaunul său pot duce la implozia partidului și deturnarea sa din drumul către Cotroceni. În acest sens, el a adus aminte de înfrângerile din 2004 și 2009 ale lui Adrian Năstase și Mircea Geoană.

"Viața ne-a învățat că PSD putea să câștige și în 2004, și în 2009 alegerile (prezidențiale) dacă nu aveam bătălii interne", a punctat Ponta, la DC News.

Președintele PSD a relatat că la Orăștie le-a cerut liderilor social-democrați ca până după turul I al prezidențialelor să nu existe discuții despre viitorul prim-ministru.

"După turul întâi, dacă rezultă că am șanse clare să câștig, îmi dați un mandat, mă întâlnesc cu toată coaliția de guvernare și voi propune un mandat pentru toată funcția de prim-ministru până în 2016", a arătat Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel