Stonehenge, descoperirea care ar putea răsturna tot ce se credea până acum

Arheologii care studiază ansamblul de la Stonehenge spun că au descoperit rămăşiţele unei tabere de acum 6.000 de ani care poate rescrie preistoria britanicilor, potrivit Huffington Post.

„Aceasta este cea mai importantă descoperire de la Stonehenge din ultimii 60 de ani", a spus profesorul Tim Darvill, un arheolog de la Universitatea Bournemouth şi totodată expert Stonehenge, neimplicat în noua descoperire, mai precizează sursa citată.

Descoperirea arheologică răstoarnă ceea ce se ştia până acum despre monument şi pune în dificultate guvernul care plănuia să construiască un tunel pe sub pietre.

Citește și: Stonehenge. De ce a fost construit monumentul

Arheologii spun că au găsit un cărbune vechi ce datează de la de la 4000 î.Hr., cu toate că se credea că pietrele nu fuseseră folosite mai devreme de 3.000 î.H. Specialiştii au descoperit şi cremene ars şi nişte instrumente, dar şi rămăşiţe de bour, care puteau fi folosit pentru hrana vănătorilor din vechime.

Arheologii urmează să studieze mai bine ceea ce au descoperit şi speră ca autorităţile să nu mai construiască tunelul care le poate da planurile peste cap.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel