Stil de viață după infarct. Cele mai importante recomandări

Medicul Răzvan Radu, cardiolog la Institutul de Boli Cardiovasculare CC Iliescu, arată care sunt cele mai importante modificări în stilul de viață al unei persoane care a suferit un infarct miocardic. Medicul atrage atenția că recuperarea în primele luni după un infarct miocardic este extrem de importantă pentru pacient.


"Recuperarea după un infarct miocardic depinde de țara în care te afli. În Anglia sau Franța sunt centre de recuperare care preiau pacientul la trei zile post-infract miocardic. Stai într-o clinică de cardiologie, unde ți s-a pus stentul și ai primit tratamentul necesar, trei zile, după care pleci într-o clinică de recuperare, unde ai un grad de observare din partea medicilor, înveți să faci din nou efort, sub supraveghere. Acest lucru ajută foarte mult pacienții, dar și întregul sistem sanitar fiindcă scade foarte mult costurlle de spitalizare. În clinica de recuperare  mergi pe bicicletă, ești atent observat, ți se măsoară consumul de oxigen în timp ce faci efort, se vede clar până la cel nivel poți face efort și ți se fac rcomandări. În România nu avem astfel de clinici în serviciul public, avem însă în serviciul privat, în foarte puține locuri din țară. 

 
 
Renunțarea la fumat, cel mai important factor
 
Ca stil de viață, cea mai importantă modificare post-infarct miocardic este renunțarea la fumat pentru cei care fumează, e primul lucru pe care trebuie să-l faci.  După care, scăderea în greutate și atingerea unei greutăți optimale în care să ai un indice de masă corporală sub 25, de preferat în jur de 20. Trebuie să faci mișcare, 20 de minute pe zi, alergări ușoare, plimbări lungi. Secretul este să faci mișcare neîntrerupt, să nu te plimbi sau să fugi două minute și apoi faci pauză, ci neîntrerupt, să faci bicicletă pe rezistență zero, că nu vrei să faci mușchi, să faci exerciții cardio. Foarte important este să-ți iei medicamentele post-infract miocardic pentru că primele luni sunt cele în care recuperezi. Acele luni nu ți le mai poate întoarce nimeni. Dacă ești foarte consecvent în primele luni, atunci poți să ai un viitor bun", a declarat medicul Răzvan Radu pentru DC NEWS. 
 
[citeste si]
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel