STENOGRAME Viorel Hrebenciuc. De ce se cere de DNA arestarea liderului PSD

DNA l-a înregistrat pe Viorel Hrebenciuc în timp ce intervenea pe lângă funcţionari locali din Bacău, în Dosarul retrocedărilor ilegale, potrivit  România TV.  DNA  susţine că arestarea lui Viorel Hrebenciuc se impune pentru că există riscul influenţării martorilor sau suspecţilor, persoane din anturajul inculpaţilor, iar natura infracţiunilor presupus a fi fost săvârşite conturează un grad ridicat de pericol social al faptelor.

Viorel Hrebenciuc este acuzat, în Dosarul retrocedărilor, pentru săvârşirea "infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență şi instigare la folosire a influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite".

Potrivit procurorilor, rolul lui Hrebenciuc a fost acela ca în calitatea sa de "baron local" să îşi exercite influenţa asupra autorităţilor locale implicate în retrocedare pentru urgentarea punerii în posesie în modalitatea cea mai avantajoasă pentru suspectul Paltin Gheorghe Sturdza.

Citește și: Victor Ponta s-a lepădat de Viorel Hrebenciuc

Deputatul PSD a fost interceptat în timp ce intervenea la funcţionarii locali din Bacău.

"Domn: Da, domnule preşedinte.

Viorel Hrebenciuc: Salut, boss, ce faci?

Domn: Vă rog, bine.

Viorel Hrebenciuc: Mă, spune-mi şi mie, deci aţi făcut aia, cerere de strămutare, comisia judeţeană?

Domn: Nu, nu, nu, e făcută de Direcţia Romsilva de la Bucureşti.

Viorel Hrebenciuc: De Romsilva, nu de voi de la Bacău?

Domn: Nu, nu, nu de noi, noi nu avem nicio treabă, doar că trebuie să treacă prin noi, ca parte în proces. De Romsilva e iniţiată şi făcută.

Viorel Hrebenciuc: Am înţeles, am înţeles."

(SURSA: DOSAR DNA)

În referatul DNA, în care se cere arestarea preventivă a lui Viorel Hrebenciuc, dar şi a lui Ioan Adam, procurorii susţin că măsura arestării preventive a celor doi deputaţi se impune pentru că există riscul influenţării martorilor sau suspecţilor, persoane din anturajul inculpaţilor, iar natura infracţiunilor presupus a fi fost săvârşite conturează un grad ridicat de pericol social al faptelor pentru care sunt cercetaţi.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, i-a transmis procurorului general al României cererea în vederea sesizării Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea arestării preventive a deputaţilor PSD Ioan Adam şi Viorel Hrebenciuc, puşi sub acuzare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, sâmbătă, la încheierea şedinţei Biroului Permanent, că solicitarea de arestare preventivă a lui Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam a fost trimisă Comisiei juridice care poate da un răspuns în trei zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel