STENOGRAME incredibile. TRAIAN BERBECEANU, executat de procurori în stil mafiot

Traian Berbeceanu
Traian Berbeceanu

Rechizitoriul prin care anchetatorii comisarului Traian Berbeceanu au ajuns în fața justiției arată o realitate greu de crezut pentru secolul XXI. Trei procurori au fabricat un dosar pentru a înlătura un polițist care devenise incomod. 

Este vorba despre procurorii Ioan Mureşan şi Nicolaie Cean de la DIICOT Alba Iulia şi ofiţerul Alin Muntean de la BCCO Alba Iulia. 

Infractori și martori

Rechizitoriul a devenit public după ce instanţa de la ÎCCJ a admis actele de urmărire penală şi a dispus începerea judecăţii, primul termen fiind stabilit în 15 octombrie. Cei trei- Cean, Mureșan și Muntean- au angrenat în "războiul" lor o veritabilă "armată" de persoane, în special infractori cercetaţi de fostul şef al BCCO Alba Iulia în diferite dosare, notează Adevărul

"Inculpaţii au procedat la divizarea anchetei penale în aceste cauze, în sensul că, în paralel cu obiectul declarat al dosarelor respective, au condus cercetările şi în sensul obţinerii unor probe împotriva lui Traian Berbeceanu", se afirmă în rechizitoriu. 

Una dintre interceptările din dosar, din 30 septembrie 2013, arată o conversație între Nicolaie Cean şi Cristian Opruţa, apropiat şi partener de vânătoare al procurorului Mureşan, care discutau despre situația lui Traian Berbeceanu:

Cean: Să-l ierte Dumnezeu şi să-l hodinească!

Opruţa: Pe fiecare cum facem.

Cean: Exact ce i-am dorit, pantofi de lac şi vată în nas.

Opruţa: Cred că Alin (Alin Muntean – n.r.) face chef, ha?!

Cean: Ar fi cazul, că vrusei să-l sun, cu pretenu, cu vecinu, cu Stelică: «Hai să-l sunăm pe Alin, poate dă de băut, bem şi noi un şpriţ azi pe undeva.»

Opruţa: Înseamnă că o câştigat celălalt bătălia, dacă…

Cean: Da, da, aşa o fi.

Opruţa: El îi în război, înseamnă că o câştigat celălalt războiul…

Cean: Aşa-i, că o zis: ori, ori. Ori el, ori el!

Opruţa: Ori la bal, ori la spital.

Cean: Ori la bal, ori la spital. I-o spus clar.

Opruţa: Pe noi ne bagă la puşcărie şi pe ăla îl termină... Mânca-mi-ar…, că el nici nu ştie, vorbeşte de mine. Păi de ce dracu să mă bage pe mine la puşcărie, bată-l Dumnezeu!. 

Dosar cu greutate. Mărturiile ce au dus la arestarea lui Berbeceanu

În aceeași zi, Ioan Mureşan a decis că conexeze la o singură cauză toate actele de cercetare efectuate împotriva poliţistului Traian Berbeceanu, pentru a da greutate dosarului. Până în 14 octombrie 2013, Mureșan a audiat patru martori: Nicolaie Cean, un prieten al acestuia - Aurel Rişcuţă, ofiţerul de poliţie Claudiu Mariş şi Simina Lazăr, fosta amantă a interlopului Cristian Litera. Pe baza declarațiilor, fostul șef al DIICOT Alba a decis începerea urmăririi penale împotriva lui Traian Berbeceanu şi reţinerea lui în 24 octombrie 2013. În plus, Unul dintre martorii cheie împotriva lui Berbeceanu a fost Cristian Litera, fost bodyguard al afaceristului Alin Simota, cercetat şi judecat în mai multe dosare penale. În declaraţia dată la DNA, Litera a recunoscut că a minţit în afirmaţiile împotriva lui Traian Berbeceanu. 

Misiunea lui Cean

Nicolaie Cean a avut ca misiune aducerea la declaraţii, la DIICOT Alba Iulia, a unor martori care să declare împotriva lui Traian Berbeceanu.

Unul dintre 'martori' a fost Aurel Rişcuţă, fost poliţist, în prezent pensionat. În 7 octombrie 2013, Cean a luat legătura cu Ioan Mureșan (Neluţu) , cu care a purtat următorul dialog:

Neluţu: Da?

Cean Nicolaie: Servus, Neluţu, ce faci?

Neluţu: Salut. Da uite pe acasă.

Cean Nicolaie: Mâine, pe la prânz unde eşti, plecat pe undeva? Ai ceva treabă?

Neluţu: Nu. Îs la birou.

Cean Nicolaie: Eşti la birou? Bine atunci. Pe la cât zici mâine, 12, 1?

Neluţu: 12, cât îi convine!

Cean Nicolaie: Uite, la 12 vine cineva la tine. Vine cineva şi intră direct la tine.

Neluţu: Bine, perfect, nici o problemă, direct să vină.

Cean Nicolaie: Bine, dragă, ciao. Neluţu: Bine, ciao.

După publicitatea creată în jurul cazului Berbeceanu, martorul Rişcuţă Aurel şi-a exprimat îngrijorarea de a nu păţi ceva din cauza declaraţiei date, rugându-l pe prietenul său Cean Nicolaie să vorbească cu "Neluţu", ca să "nu păţim dracului ceva". 

MONICA MACOVEI, apariție ȘOCANTĂ la o emisiune TV

"Raportându-ne la modul în care inculpaţii Mureşan Ioan şi Muntean Alin Mirel au obţinut probele împotriva persoanei vătămate Berbeceanu Traian, la maniera abuzivă de redactare a declaraţiilor unor martori, la folosirea unor procese-verbale de investigaţii cu menţiuni nereale, denaturate ori incomplete, la interpretarea forţată sau superficială a unor dispoziţii de drept penal substanţial care reglementează conţinutul infracţiunilor reţinute în sarcina lui Berbeceanu Traian, se constată că punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva acestuia şi măsura preventivă a reţinerii pe 24 de ore, au fost dispuse de către inc. Mureşan Ioan, cu complicitatea inc. Muntean Alin Mirel,  cunoscând că Berbeceanu Traian este nevinovat", mai arată rechizitoriul procurorilor DNA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel