Stenograme incendiare în dosarul Voicu-Păun. "Bag cuțitul în procurori"

Dosarul de 5.000 de pagini al lui Mădălin Voicu conține un volum din 19 plin cu interceptări și un limbaj foarte colorat.

[citeste si]

Dovadă stă o declarație din stenograme făcută de Nicolae Păun: "După ce ies din puşcărie, bag cuțitul în procurori și mă p*ș pe ei", informează Rtv. Conform sursei citate, afirmația a fost făcută după ce deputatul a aflat că este urmărit de procurorii DNA.

"Legea penală nu pedepsește ceea ce gândim, dar în momentul în care începi să te exprimi, practic intri pe terenul legii penale. Nu știu dacă ar fi neapărat vorba de un ultraj pentru că la ultraj trebuie să fie o amenințare directă și cu scopul de a fi recepționată de către destinatar. Chiar și așa, astfel de declarații ar putea cântări foarte greu în fața magistraților pentru că atunci când se stabilește o pedeapsă, se ține cont foarte mult de persoana în cauză", a spus un avocat la Rtv.

DNA a trimis către Camera Deputaţilor solicitarea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a deputaților Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. Cei doi sunt acuzaţi de deturnare de fonduri, trafic de înfluenţă şi spălare de bani, în legătură cu proiecte de incluziune socială a romilor, finanţate cu milioane de euro din bani europeni. Prejudiciul calculat de procurori se ridică la 6 milioane de euro.

În dosarul celor doi sunt anchetaţi şi foştii şefi ai ANAF. Dacian Cioloş l-a demis joi pe Gelu Ştefan Diaconu, şeful ANAF, după ce iniţial acesta din urmă refuzase să-şi dea demisia, aşa cum i-a cerut ministrul Finanţelor, Anca Dragu. Premierul l-a demis şi pe vicepreşedintele ANAF. Cei doi sunt urmăriţi penal în cazul Mădălin Voicu - Nicolae Păun. În locul lui Diaconu conducerea ANAF va fi asigurată de Daniel Diaconescu, potrivit unor surse guvernamentale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel