STENOGRAME Dumitru Iliescu-Viorel Hrebenciuc: "Cârtița" din DNA știa de Băsescu...

Interceptările DNA scot în evidență modul în care fostul șef al SPP, generalul Dumitru Iliescu, plasa  informațiile obținute de la "cârtița" din DNA către Viorel Hrebenciuc. Liderul PSD încerca să afle stadiul cercetărilor în dosarele sale, astfel încât să ia fața procurorilor.

 "Anterior datei de 13.08.2014, Hrebenciuc Viorel i-a solicitat generalului (în rezervă, fost șef al SPP) Iliescu Dumitru, să obțină date referitoare la emiterea unor mandate de supraveghere tehnică prin care s-a dispus interceptarea comunicațiilor efectuate de el, durata unor astfel de mandate, dacă există posibilitatea de a fi prelungite măsurile de supraveghere tehnică, precum și instituția care a solicitat emiterea unor astfel de mandate, respectiv DNA sau SRI, aspecte ce rezultă din următorul fragment al discuției:

Viorel Hrebenciuc: Da, da. Eu o să pot să vă ajut, adică sper să pot să vă ajut, că am o mulțime întreagă de... Am lucrat extraordinar de atent în toată perioada asta, vă dați seama, aproape mai mult am stat.

Iliescu Dumitru: Dumneavoastră ați descoperit atunci! Atunci a fost prins, ați văzut bine, dar între timp am văzut și am vrut să vă previn, că dumneavoastră m-ați întrebat dacă e ceva și v-am spus: Domnule, nu e bine!

Citește și: Ponta INTERCEPTĂRI Hrebenciuc. "Veți afla de la DNA"

V.H.: Da", se arată într-una dintre interceptările DNA prezentate de realitatea.net.

Ulterior, la data de 13.08.2014, Iliescu Dumitru i-a precizat lui Hrebenciuc Viorel, că are posibilitatea reală de a obține informații prin intermediul unui ofițer de poliție judiciară care activează în cadrul DNA și care ar gestiona alături de procurori dosare de maxim interes pentru el, dosare în care sunt cercetate persoane la nivelul opiniei publice și aflate în cercul relațional al vicepreședintelui Camerei Deputaților. Cu aceeași ocazie, Iliescu Dumitru i-a spus lui Hrebenciuc Viorel că i-a solicitat ofițerului de poliție judiciară să obțină astfel de informații, iar ofițerul i-a comunicat că Hrebenciuc Viorel a fost și este interceptat în baza unui mandat de supraveghere tehnică, emis la solicitarea DNA.

Iliescu Dumitru l-a asigurat pe Hrebenciuc Viorel că, prin intermediul ofițerului de poliție, poate obține în continuare informații cu privire la evoluția dosarelor în care acesta este cercetat, dar și în alte dosare penale de interes.

Dumitru Iliescu: V-am spus că dumneavoastră sunteți pe mandat.

Viorel Hrebenciuc: Mh Da.

D.I: Pur și simplu asta e tot ce am aflat.

V.H: Da, da, da. Dar acum pentru care dosar?

Citește și: Dan Șova recunoaște că s-a întâlnit cu Viorel Hrebenciuc

D.I.: Nu știu, nu m-am băgat mai mult și vă spun de ce. El a spus de ce: Domnule, dacă pun întrebări, șefa mea știe, că a văzut la mine în bibliotecă, în sufragerie, și știe.

V.H.: Corect, corect! Da, da, da.

D.I.: Și zice: Dacă mă apuc acum să întreb...

V.H.: El unde e acum, că am uitat.

D.I.: El este acum la sectorul de poliție judiciară și lucrează pe partea judiciară și pe partea de DNA.

V.H.: Mh!

...

DUMITRU ILIESCU: Şi a venit cu informaţia asta, ştia şi de Ponta şi de toţi. Ştia cine are dosare, ştia de cei special urmăriţi.

VIOREL HREBENCIUC: Da

DUMITRU ILIESCU: Ştia de Băsescu, de 27 de milioane, că a stabilit un plan pentru anul ăsta şi mandatele pe care să le ia

Da. Mandatele pe cât timp se dau?

DUMITRU ILIESCU: Mandatul se dă, în general pe şase luni de zile.

VIOREL HREBENCIUC: Şase luni? Deci sunt încă pe mandat.

DUMITRU ILIESCU: Dacă este un mandat pe siguranţă naţională, înseamnă că mai sunt câteva săptămâni, dar se poate prelungi, naşule.

VIOREL HREBENCIUC: Păi, la mine se prelungeşte în mod sigur.

DUMITRU ILIESCU: Pot să-l dea şi pe o lună, depinde cât au nevoie. Pot să-l dea şi pe trei luni, şi pe şase luni, şi pe un an, dar de regulă se dă pentru şase luni de zile.

VIOREL HREBENCIUC: Da, da.

DUMITRU ILIESCU: Şi el mi-a spus: „Nu ştiu de ce, dar pe dosarul lui, pe partea superioară a dosarului era un tabel cu persoanele, s-a primit ordin de la judecător, la propunerea nu a SRI-ului, ci a DNA-ului, pentru mandate de interceptare" Au mai venit şi alte persoane pe mandat, dar lui i-a sărit în ochi numele dumneavoastră pe mandat. L-am rugat să se documenteze, i-am zis „Documentează-te, vezi şi tu dacă poţi să afli mai multe."

VIOREL HREBENCIUC: Nu, nu.

DUMITRU ILIESCU: Dar e riscant. E riscant! A luat dosarul, dar nu se poate, nu ştia ce să facă.

VIOREL HREBENCIUC: Corect! Nu, să nu facă niciun pas din ăsta care să-l mişte acum, Doamne fereşte că-l am pe conştiinţă pe urmă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel