STENOGRAME: Andrei Hrebenciuc a intervenit la tatăl său să-l ajute financiar pe prinţul Paul

Andrei Hrebenciuc a fost audiat timp de mai multe ore la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul retrocedărilor.  În referatul DNA prezentat instanţei, anchetatorii susţin că implicarea directă a lui Andrei Hrebenciuc în activitatea infracţională a grupului rezultă şi din convorbirile telefonice purtate cu membrii grupării. Andrei Hrebenciuc  era pus la curent cu demersurile efectuate, dar şi că acesta i-ar fi solicitat deputatului Viorel Hrebenciuc să-l ajute financiar pe prinţul Paul de România, mai precizează procurorii DNA.

"Există probe din care rezultă că Sturdza Paltin Gheorghe și Hrebenciuc Andrei au săvârşit cu vinovăţia prevăzută de lege aceste infracţiuni, astfel că, în condiţiile art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, pentru asigurarea bunei desfăşurări a urmăririi penale în continuare şi prevenirea săvârşirii de noi infracţiuni, este necesară luarea faţă de cei doi inculpaţi a măsurii arestării preventive", se arată în referatul procurorilor anticorupţie.

În 18 noiembrie 2013, Andrei Hrebenciuc a luat legătura cu Dan Bengescu:

"Dan Bengescu: Tu-l ştii pe Paul, am mai vorbit noi de el.

Andrei Hrebenciuc: Da.

Dan Bengescu: Omul are o jenă financiară foarte puternică.

Andrei Hrebenciuc: Da.

Citește și: DNA. De ce a fost reținut Andrei Hrebenciuc

Dan Bengescu: Şi e pe cale să facă o mişcare greşită, în sensul că trebuie să dea vreo 20.000 mâine, nu ştiu la ce bancă şi eu nu i-am finalizat proiectul decât... îi finalizez proiectul undeva la începutul lunii decembrie, că îi lipseau lui nişte documente. El a zis sâmbătă că se duce exact la personajul la care nu aş mai vrea eu să se ducă...

Andrei Hrebenciuc: Da.

Dan Bengescu: Dacă se duce la ăla, să-i dea ăla, ăla îi va da cu o singură condiţie: să-i semneze pentru cele 40 (se face referire la cele 40.000 de ha Pădurea Broşteni).

Andrei Hrebenciuc: Gata, am înţeles.

Dan Bengescu: Ţi-am zis numai aşa, că am auzit acuma pe piaţă, ştii. Şi nu aş vrea, că dacă îi semnează lu' ăla pe alea 40, e păcat.

Andrei Hrebenciuc: Ok, perfect, gata, vorbesc".

În continuare, susţin anchetatorii, imediat după discuţie, Andrei Hrebenciuc l-a sunat pe tatăl său, deputatul Viorel Hrebenciuc, solicitându-i să-l ajute financiar pe prinţul Paul. Ulterior, în 27 noiembrie 2013, Andrei Hrebenciuc a luat din nou legătura cu Dan Bengescu.

"Dan Bengescu : ... Mâine mă duc pe la Oneşti, am altă etapă, cu contestările alea care le-au făcut ei.

Andrei Hrebenciuc: Au făcut?

Dan Bengescu: Ei tot vin cu fel de fel. Prima dată a fost 17 octombrie, au cerut ceva, le-au dat un termen. La termenul următor au cerut să suspende întrucât au făcut o revizuire, s-a mai dat acuma, noi am depus nişte documente...

Andrei Hrebenciuc: Vai!".

În referat este redată şi discuţia purtată în 2 decembrie 2013, între Andrei Hrebenciuc şi tatăl său, fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc.

"Andrei Hrebenciuc: Ai întâlnire cu Bengescu? OK, bine, bine. ...

Viorel Hrebenciuc: Cine te întreabă?

Andrei Hrebenciuc: Bengescu ăsta.

Viorel Hrebenciuc: Dar vine şi el?

Andrei Hrebenciuc: Păi, da, aşa am înţeles.

Viorel Hrebenciuc: Dacă vine, e perfect".

În ceea ce-l priveşte pe inculpatul Gheorghe Paltin Sturdza, acesta a cunoscut activitatea desfăşurată de membrii grupului şi s-a implicat direct în derularea acesteia, solicitând chiar sprijinul judecătoarei Roxana Adam de la Tribunalul Braşov, soţia deputatului Ioan Adam, urmărită penal în aceeaşi cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel