Steluța Cătăniciu, deputatul care a desființat-o pe Cristina Guseth la audieri, trebuie să părăsească Parlamentul

Deputatul ALDE,  Steluța Cătăniciu,  a pierdut definit procesul cu ANI. Înalta Curte i-a respins recursul ca nefondat. În urma acestei decizii, Cătăniciu trebuie să părăsească Parlamentul României. 

Steluța Cătăniciu s-a aflta printre puținii membrii ai Comisiiilor parlamentare care au luat poziție față de modul cum s-a prezentat la audieri ministrul desemnat al Justiției, Cristina Guseth. În semn de protest pentru validarea acesteia la Ministerul Justiției, Steluța Cătăniciu   a demisionat din Comisia Juridică a Camerei Deputaților.

În decembrie 2013, un judecator de la Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia deputatului Steluţa Cătăniciu, faţă de raportul Agenţei Naţionale de Integritate, care stabilise că se afla în conflict de interese, în perioada în care şi-a exercitat funcţia de consilier local al Primariei Cluj-Napoca. În luna martie, inspectorii Agenției Naționale de Integritate au anunțat că deputatul clujean liberal Steluța Cătăniciu s-a aflat într-o situație de incompatibilitate pe vremea când ocupa funcția de consilier local clujean și, în același timp, a reprezentat în instanță o societate comercială pentru care și-a exprimat votul de membru al CL din cadrul municipalității clujene.

[citeste si]

Raportul întocmit de inspectorii ANI arată că "s-a constatat încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă de către Cătăniciu Steluța, întrucât, în calitate de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, Județul Cluj, a participat, la data de 07.04.2009, la procesul de deliberare şi adoptare a Hotărârii Consiliului Local privind prelungirea contractului de asociere pentru spaţiu cu altă destinaţie a Societății Cooperativa Meșteșugărească Foto Optica din Cluj-Napoca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel