Stelian Tănase: TVR s-ar putea închide în primăvară

Președintele director-general al SRTv, Stelian Tănase, avertizează că televiziunea publică riscă să se închidă în primăvară din cauza problemelor financiare dacă nu va fi sprijinită de sindicate.

Tănase a fost audiat miercuri în Comisia de Cultură din Senat, unde a vorbit despre relația conducerii TVR cu sindicatele din această instituție.

Tănase a precizat, potrivit Mediafax, că, dacă nu se va găsi un mod de a dialoga cu sindicatele, TVR nu va supravieţui financiar. "(...) dacă nu se întâmplă nimic şi rămânem doar aşa să ne acuzăm unii pe alţii, la primăvară se închide TVR. Nu va putea supravieţui financiar. Orice scamatorii sau îngăduinţă am avea de la un Guvern sau altul, se închide. Lucru cu care sunt de acord, dar să o deschidem după o lună, cu o nouă schemă, cum s-a întâmplat şi în Grecia şi în alte ţări. Dacă nu găsim cu sindicatele un mod de a dialoga şi de practica soluţii economice, nu văd nicio ieşire. Cred că ultima discuţie între liderii sindicali la care a participat şi domnul Dumitru Costin (preşedintele Blocului Naţional Sindical - n.r.) să fie de bun augur şi să trecem spre soluţii, nu înspre confruntare", a spus Stelian Tănase.

Planul lui Stelian Tănase: TVR 1, post de știri, spun sindicaliștii

Șeful TVR că ar trebui ca sindicatele să lucreze împreună cu cei din conducerea TVR și să vină cu soluții, lucru care nu se întâmplă.

"Cineva a spus în Consiliul de Administraţie, certându-se cu liderul de sindicat, că suntem în aceeaşi barcă. Nu prea văd aşa situaţia şi spun că treaba lor nu este să dea soluţii. Trebuie să dea şi ei soluţii, trebuie să ne aşezăm la masă şi în urma unui dialog - pentru că trebuie făcute sacrificii şi la nivelul companiei şi la nivelul sindicatului - să găsim împreună soluţii. (...) Atitudinea lor este intratabilă în acest sens, ei spun 'Avem drepturi, avem contract colectiv de muncă'. Acum ne-au dat şi în judecată pentru indexarea unor drepturi salarile, 700.000, pentru tot sindicatul, ceea ce va împovăra şi mai mult sarcina noastră", a mai spus Stelian Tănase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel