Stelian Tănase: consilierii lui Ponta fac presiuni. Scandal imens la TVR. Directorul, somat să dea nume

tănase stelian dc
tănase stelian dc

Stelian Tănase, directorul general al TVR, acuză presiuni venite din partea staff-ului premierului Victor Ponta pentru a-l da afară pe Cornel Nistorescu, care are o emisiune la TVR. Stelian Tănase susține că presiunea politică ar veni în urma publicării unui text al lui Cornel Nistorescu.

Posibilă strategie de imagine, postarea va declanșa un imens scandal, cu implicații penale. Tănase este somat să facă publice numele consilierilor, care pot fi acuzați de trafic de influență. În caz că rămâne evaziv, s-ar putea considera că este complice, că face presiuni la adresa Executivului, sau că dezinformează.

Postarea vine într-un moment critic pentru mandatul lui Stelian Tănase. Președintele TVR vrea să schimbe grila de programe și să impună mai mulți colaboratori externi.

Cutumiar, înainte de a trimite grila nouă la CNA, pentru aprobare, președintele-director general lua aprobarea Consiliului de Administrație. Stelian Tănase are probleme în CA: reprezentanții Opoziției sunt de aceeași parte cu cei ai salariaților, așa că șansele de a trece grila sunt reduse. Regulamentul nu prevede explicit ca grila să obțină votul CA, dar se vor isca dispute și va fi afectată imaginea, dacă se adoptă o poziție de forță.

Ca urmare, postarea ar putea fi o strategie de PR, care să arate independența șefului TVR și să abată atenția de la manevrele din Consiliu de Administrație. Sau poate fi un factor de presiune la adresa Executivului. Restructurarea ar trebui să aibă și acordul principalului creditor al instituției, guvernul, care acoperă permanent gaura din bugetul TVR. Cum Victor Ponta se află în campanie electorală, nu-și permite un scandal care să-i implice colaboratorii.

Parchetul ar putea fi sesizat

Din păcate pentru Stelian Tănase, dacă e doar o strategie de PR,  lucrurile nu se pot opri la nivelul unor simple amenințări pe blog. Ingerințele politice în activitea TVR, ca și influențarea conducerii editoriale în favoarea unui candidat la președinție sunt ilegale și a nu le denunța înseamnă complicitate.

Stelian Tănase ar putea fi obligat să facă publice numele consilierilor lui Victor Ponta care l-ar fi ”atenționat”  să scape de Nistorescu.

Alina Gorghiu, purtător de cuvânt al președintelui PNL, Klaus Iohannis, a transmis deja un comunicat în care îi cere lui Tănase să facă publice numele celor care l-au amenințat. De asemenea, acuză Guvernul că încearcă subordonarea instituțiilor publice și că l-a desemnat pe Corneliu Calotă, membru în CA al TVR, într-o poziție asimilată unui secretar de stat, incompatibil, pe legea ANI. 

”Cerem premierului să dezvăluie identitatea celor care au exercitat presiuni politice asupra directorului TVR, Stelian Tănase, să-i demită din funcțiile publice, și să prezinte scuze opiniei publice. Televiziunea publică este o instituție finanțată din banii cetățenilor, care nu trebuie supusă agendei de partid a lui Victor Ponta”, scrie Gorghiu.

Atenționări pe email, sms, telefon

"Țintele criticilor autorului sunt pe rînd Traian Băsescu însuși, Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta. Se pare că articolul i-a fost arătat de un binevoitor premierului care s-a supărat foarte tare. Ceilalți doi, nu. Cert este că am primit încă de luni dimineață pe email, sms, telefon, sau în direct atenționări, mai ales din zona consilierilor și a amicilor premierului. Nu pot să spun că mi-a facut plăcere, dimpotrivă. Veți spune ce legătură are cu mine articolul incriminat. În plus, Nistorescu este liber să scrie ce crede el de cuviință. De ce sunt presat eu, Stelian Tănase? E simplu. Nistorescu colaborează cu TVR, iar eu sunt directorul TVR. Unii cred că TVR se subordonează guvernului. Eventual, Nistorescu ar trebui dat afară", scrie Stelian Tănase, pe propriul  blog.

P.S. Voi reveni cu amănunte, merită. Lucrurile acestea care nu se spun sau se spun doar în șoaptă și care infestează mediul politic merită mai multă atenție”, își încheie Stelian Tănase postarea pe blog.

Citește și: Stelian Tănase: TVR s-ar putea închide în primăvară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel