STEAUA a câștigat CUPA ROMÂNIEI, după 3-0 în finala cu U CLUJ

Steaua București a câștigat, duminică seara, Cupa României, după ce a învins-o în finală pe Universitatea Cluj, cu scorul de 3-0. Adi Popa a fost omul meciului de pe Arena Națională, reușind să înscrie o ”dublă” pentru ”roș-albaștrii”, în minutele 9 și 53. Același Adi Popa i-a pasat în fața porții și lui Raul Rusescu, pentru golul marcat de acesta în minutul 48.

UPDATE: În urma victoriei de duminică seara, echipa antrenată de Costel Gâlcă a făcut o triplă istorică în acest sezon: a câștigat campionatul, Cupa României și Cupa Ligii - competiție aflată la prima ediție.

Chiar și așa, Costel Gâlcă va pleca de la Steaua, locul său pe banca tehnică urmând să fie luat de fostul căpitan al ”roș-albaștrilor”, Mirel Rădoi.

-----------------------

Iată desfășurarea Live Text a meciului:

STEAUA - U CLUJ 3-0 (Popa ’9,’53, Rusescu’48)


-----------------------

- min. 90+3: Alexandru Tudor pune punct finalei. Steaua câștigă Cupa României după victoria cu 3-0 în fața Universității Cluj.

- 90+2: Stanciu trage din vole de la mare distanță, dar mingea trece puțin peste poartă.

- min. 85: Chipciu și Rusescu reușesc o combinație frumoasă, în urma căreia atacantul centrează de pe linia de fund. Mingea este respinsă cu mâna în corner de un fundaș clujean, steliștii cer penalty, dar Alexandru Tudor acordă doar lovitură de la colț.

- min. 82: Chipciu pătrunde pe axul central, driblează trei adversari și trage cu piciorul stâng, dar mingea este prinsă de portar.

- min. 71: Gabi Iancu înscrie, dar golul este anulat pentru ofsaid.

- min. 55: Niță îl blochează excelent pe Kovacs din drumul spre gol.

- min. 53: GOL STEAUA! Adi Popa face ”dubla” după o acțiune frumoasă și un șut superb. Mijlocașul dreapta al Stelei a pătruns în centru din flancul drept, paralel cu linia de poartă, și a tras cu stângul în la colțul lung. La fel ca la prima reușită a lui Adi Popa, mingea a lovit butul din dreapta și a poposit în plasă.

- min. 48: GOL STEAUA! Raul Rusescu marchează din centrarea trimisă de Adi Popa din flancul drept, după o diagonală excelentă venită de la Breeveld. Steaua - U Cluj e 2-0.

- min. 46: A început repriza secundă.

-----------------------

- 45+4: Alexandru Tudor pune punct primei reprize. Steaua o conduce la pauză cu 1-0 pe U Cluj.

- min 45+1: Stanciu îl încearcă din nou Veselovsky, cu o execuție din lovitură liberă, dar goalkeeper-ul este din nou la post.

- min. 41: Stanciu trage de la distanță pe colțul scurt, dar portarul Universității reține în doi timpi.

- min 37: Mengolo trage din interiorul careului din vole, însă nu lovește bine mingea, care trece mult peste poarta lui Niță.

- min. 31: U Cluj irosește cea mai mare ocazie de până acum. Niță trece pe sub minge la un corner, dar Munteanu nu reușește să înscrie în poarta lăsată goală, fiind blocat de Varela.

- min. 21: Mengolo pătrunde în careu și este oprit de Varela, regulamentar în opinia arbitrului. Clujenii au solicitat în zadar penalty.

- min. 15: Rusescu execută pe poartă o lovitură liberă de la peste 30 de metri, dar Veselovsky reține fără prea mari probleme.

- min. 9: GOL STEAUA! Adi Popa înscrie cu dreptul de la 12 metri, fructificând o centrare venită din flancul stâng, de la Nicușor Stanciu.

- min. 4: Jocul se reia după aproximativ trei minute de întrerupere, însă o perdea de fum reduce vizibilitatea de la nivelul terenului.

- min. 1: Arbitrul Alexandru Tudor a oprit meciul după doar 40 de secunde, din cauza faptului că suporterii Universității Cluj bombardează cu torțe careul portarului stelist, Niță.

- ora 21:03 - A început meciul Steaua - U Cluj.

-----------------------

- ora 20:59 - Peluza cu fanii clujeni oferă un moment superb pe Arena Națională: cântă imnul studențesc ”Gaudeamus igitur”.

- ora 20:58 - Cei 40.000 de fani din tribune cântă împreună imnul ”Deșteaptă-te, române!”.

- ora 20:56 - Cele două echipe își fac apariția pe gazonul Arenei Naționale.

- ora 20:50 - Aproximativ 40.000 de suporteri sunt prezenți pe Arena Națională pentru a asista la finala Cupei României.

-----------------------

Știrea inițială: 

Cele două echipe se află în situații complet diferite înainte de ultima partidă a sezonului. Ardelenii au retrogradat în Liga Secundă și țintesc al doilea trofeu din istoria clubului, după o pauză de 50 de ani, în vreme ce ”roș-albaștrii” joacă în această seară pentru o triplă istorică, după ce au câștigat deja Cupa Ligii și Campionatul.

Echipele de start:

U Cluj: Veselovsky - Jovanovic, Neag, Skvorc, Ciupe - Lungu, Cr. Munteanu - Ceppelini, Mengolo, Kovacs - Morar; Rezerve: Dolha - Lemnaru, Cristocea, Viveiros, Calcan, Martins, Bambara; Antrenor: Adrian Falub;

Steaua: Niță - Luchin, Papp, Varela, Guilherme - Neagu, Breeveld - Popa, Stanciu, Chipciu - Rusescu; Rezerve: Cojocaru - Râpă, Iancu, Toșca, Latovlevici, Țucudean, Tamaș; Antrenor: Costel Gâlcă. 

Arbitru: Alexandru Tudor
Asistenți: Valentin Avram și Vladimir Urzică

Vezi și: Mii de clujeni iau cu asalt Capitala pentru finala Cupei - Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel