Start la migrația primarilor. Ordonanța lui Dragnea, publicată în Monitorul Oficial

Ordonanța de Urgență, promovată de către vicepremierul Liviu Dragnea, care permite migrația primarilor a fost publicată în Monitorul Oficial.

Aleșii locali vor putea schimba partidul politic în termen de 45 de zile, fără să-și piardă mandatul.

În legătură cu OUG care permite migrația aleșilor locali, vicepremierul Liviu Dragnea declara că „nu este absolut nimic nedemocratic".

„Pentru anul 2014, prin derogare de la prevederile din legea statulului aleșilor locali, în termen de 45 de zile, primarii și preşedinții consiliilor județene, consilierii locali și județeni precum și candidații care au fost declarați supleanți își pot declara în scris și o singură dată opțiunea cu privire la partidul politic, organizația minorității din care doresc să facă parte sau să devină independenți, fără ca aleșii locali respectivi să-și piardă calitatea dobândită în urma alegerilor", a spus Liviu Dragnea.

„Pe noi ne interesează ca începând cu cel mai târziu 1 ianuarie 2015, situația din administrația locală să se clarifice. Nu ne putem permite să asistăm pasivi la efectele ruperii USL și la blocajul generalizat pe care PNL-PDL l-a produs în țară", a mai spus vicepremierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel