Stare de urgență în Estul Ucrainei. Putin: Cine e armata Ucrainei?

Foto: http://www.radionz.co.nz
Foto: http://www.radionz.co.nz

Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a declarat "stare de alertă ridicată în toată țara" și "stare de urgență" în regiunea Donbass după intensificarea luptelor în Estul țării, a anunțat premierul Arseni Iațeniuk.

Președintele rus Vladimir Putin a  făcut luni primele declarații despre situația din Ucraina după atacul separatiștilor asupra orașului Mariupol, interpretat de analiști drept un prim pas spre crearea unui coridor terestru până în Crimeea.

"De multe ori spunem: armata Ucrainei, armata Ucrainei. Dar cine luptă cu adevărat acolo? Există, într-adevăr, unități parțiale oficiale ale forțelor armate, dar în cea mai mare parte sunt așa-numitele  'batalioane de naționaliști voluntari", a declarat Putin, conform agențiilor de presă ruse.

Potrivit lui Putin, armata ucraineană "nu este o armată, ci o legiune străină, în acest caz o legiune străină a NATO, care, desigur, nu urmărește interesele naționale ale Ucrainei".

"În definitiv, în Ucraina este un război civil. În opinia mea, mulți în Ucraina deja au înțeles asta", a mai declarat Putin în fața studenților din St. Petersburg.

Armata Ucrainei a pierdut aeroportul din Donețk. Oficial SUA: Să dăm cărțile pe față - Putin ocupă Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel