SRI, conducerea interimară ar putea fi audiată în Parlament, spune Georgian Pop

Georgian Pop, președintele Comisiei parlamentare comune pentru controlul activității Serviciului Român de Informații a declarat duminică pentru Agerpres,  că o audiere la comisie a conducerii interimare a SRI ar putea avea loc "de principiu" săptămâna viitoare.

Totuși, acest lucru  ar fi posibil în funcție  de finalizarea unei verificări interne a SRI privind acuzațiile la adresa instituției, procedură care, potrivit asigurărilor date de conducerea actuală a serviciului, "se desfășoară cu celeritate".

"Vineri a apărut interviul ( Elenei Udrea-n.r.) (...). Sâmbătă, am purtat discuții cu conducerea interimară a SRI să analizăm situația creată. Am luat act de faptul că a început o verificare internă, ca măsură standard în astfel de situații — protecția internă din momentul în care în spațiul public apare o acuză la adresa instituției sau la adresa unuia dintre membrii instituției. (...) Asta înseamnă că, pentru fiecare acuză publică, nu apare doar o dezmințire a persoanei incriminate, apare un punct de vedere oficial", a spus Georgian Pop.

Citește și: Elena Udrea: Florian Coldea cere timp. "Eventual până mă rezolvă pe mine"

El a precizat că a fost asigurat de conducerea interimară a SRI că această verificare internă se desfășoară cu "celeritate".

"Conducerea interimară a SRI m-a asigurat că această verificare internă se desfășoară cu celeritate și le-am transmis mesajul că, la audiere, pe care oricum o programasem, să introducem un nou punct pe ordinea de zi în care să analizăm aceste aspecte, concluziile verificării interne a instituției", a arătat Pop.

Întrebat când va avea loc această audiere, el a răspuns: "Cât mai repede".

Solicitat să precizeze dacă audierea va avea loc săptămâna viitoare, Georgian Pop a răspuns: "De principiu, da. Nu pot să vă spun acum exact, să vedem cum merge și verificarea lor internă".

El a explicat că șefii SRI vor veni în Comisia de control parlamentar a SRI pentru a prezenta inclusiv concluziile verificării interne a instituției.

"Practic, vom face audierea având ca punct de bază concluziile acelei verificări interne", a spus Pop.

Citește și: Bogdan Chirieac: Afirmațiile Elenei Udrea, fără probe, nu țin loc de dezvăluiri

Președintele Comisiei parlamentare comune pentru controlul activității SRI, Georgian Pop, declarase joi, cu o zi înaintea apariției interviului Elenei Udrea, că, în perioada următoare, comisia va audia conducerea interimară a Serviciului.

"În perioada următoare, cât mai repede, o să facem o audiere a conducerii interimare a SRI. Din motive de ordin juridic, astăzi nu era posibil așa ceva. Plenurile reunite nu au ședință", a spus Georgian Pop, la Palatul Parlamentului, în urma ședinței Comisiei de după demisia directorului SRI, George Maior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel