Spital Huși, vinovat de moartea unei fetițe de patru ani

O fetiţă de patru ani, care s-a dus la spital pentru că o durea în gât, a murit sub ochii medicilor, la nici o oră de la internare. Medicul de gardă de la Spitalul din Huşi i-a administrat copilei un antibiotic fără să o testeze antialergic.

VEZI ȘI: Jurnalist, anunț ȘOC: Se va întâmpla cu cinci zile înainte de alegerile prezidențiale

Spitalul din Huşi a fost găsit vinovat de moarte fetiţei de patru ani. Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a explicat, în direct la Antena 3, că au fost depistate mai multe probleme şi s-au aplicat sancţiunile contravenţionale conform legii. 

"Au fost mai multe probleme depistate, nu s-au respectat protocoale de diagnostic şi tratament în manangement, nu a fost testată sensibilitatea copilului la antibiotice, este o serie mai lungă. S-au aplicat mai multe sancţiuni contravenţionale. Cazul a fost tragic şi, de aceea, tocmai toate sancţiunile pe care le aplicăm sunt pentru a evita astfel de situaţii pe viitor. Din punctul meu de vedere, moartea copilului putea fi evitată", a spus Nicolae Bănicioiu la Antena 3.

Nicolae Bănicioiu a subliniat că astfel de cazuri nu trebuie să se repete.

"Mesajul pe care îl transmitem este de intoleranţă faţă de astfel de gesturi, cazuri, malpraxis. Încă o dată, nu toţi medicii sunt la fel şi avem situaţii cu medici care se comportă exemplar şi chiar în acest moment sunt medici care salvează vieţi, dar asta nu înseamnă că atunci când se întâmplă ceva grav nu trebuie să luăm măsuri", a adăugat ministrul Sănătății, scrie Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel