Speli vasele cu mâna. Vezi cât de sănătos este

Puține persoane își permit o mașină de spălat vase, majoritatea optând pentru o spălare cu mâna. Totuși, potrivit unui raport recent, aceasta obișnuință nu este tocmai eficientă când vine vorba de indepărtarea microbilor.

Conform unui studiu  realizat de un grup de experti din cadrul Agentiei de Protectie a Mediului Inconjurator din SUA, Consumer Reports, Cosiliului pentru Apararea Resurselor Naturale si Consiliului pentru Utilizarea Eficienta a Energiei, citat de publicatia Washington Post, spalatul de mana al vaselor nu este foarte eficient in ceea ce priveste indepartarea microbilor.

Unul din motivele pentru care vasele spalate de mana nu sunt curatate asa cum am spera se refera la faptul ca folosim apa calduta sau chiar rece, care nu omoara bacteriile. Mai mult decat atat, buretele de vase s-a dovedit a fi un adevarat focar de microbi, in urma mai multor studii. Din cauza umezelii, microorganismele care se gasesc pe buretele de vase se inmultesc rapid, motiv pentru care se recomanda uscarea buretelui la microunde sau fierberea acestuia dupa fiecare folosire, si schimbarea lui frecventa, potrivit adevarul.ro.

Mașina de spălat vase te ajutâ să economisești apa

In plus, conform „Huffington Post", care citeaza acelasi studiu, cantitatea de apa folosita cand spalam vasele de mana este imensa, in comparatie, de exemplu, cu cantitatea utilizata cand folosim masina de spalat vase. Mai exact, spalatul vaselor in masina de spalat vase ne ajuta sa economisim pana la 22.700 de litri de apa anual. Totusi, pentru a economisi apa chiar si atunci cand spalati vasele de mana, umpleti pe jumatate un vas mai mare cu apa si spalati toate vasele odata, apoi lasati apa sa limpezeasca toate vasele in acelasi timp, nu pe fiecare in parte.

Totusi, cercetatorii suedezi au descoperit si un posibil avantaj in cazul spalatului vaselor de mana. Acestia sustin ca in cazul copiilor proveniti din familii in care vasele s-au spalat de mana exista cu 40% mai putine sanse sa dezvolte alergii. La baza acestei teorii sta faptul ca bacteriile care raman pe vase le intaresc micutilor sistemul imunitar si ii fac mai rezistenti la alergii, reia bzi.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel