Spectacolul pentru care britanicii "și-ar vinde și sufletul"

BUSibiu_CCE2007_Faust_spectacol_Purcarete_32
BUSibiu_CCE2007_Faust_spectacol_Purcarete_32

"Mi-aș vinde sufletul să mai văd acest Faust o dată", a scris un reporter britanic de la The Observer după ce a văzut piesa de teatru a lui Silviu Purcărete. 

"Cea mai uimitoare experiență teatrală a acestei vieți, Faust (jucat la Lowland Hall) s-a lipit ca smoala fierbinte de pielea goală. Această producție românească ne-a lăsat pe cei mai mulți dintre noi hipnotizați și subjugați, iar pe mine m-a lăsat cu o dezamăgire: s-ar putea să nu mai văd niciodată în viața mea un spectacol de teatru mai mare.",așa începe cronica realizata de The Observer.

Teatrul Naţional “Radu Stanca” din Sibiu reia spectacolul de succes “Faust”, realizat după Goethe de Silviu Purcărete, prima reprezentaţie din 2013 fiind cea din 8 martie.

Astfel, de la ora 19:00, la Hala Balanţa, chiar de ziua femeii, publicul este aşteptat să vadă această producţie care a impresionat Europa. Până la sfârşitul stagiunii actuale sunt programate treisprezece reprezentaţii. “Faust” s-a jucat la Festivalul de la Edinburgh, la Festivalul Goethe din Germania, la Bruxelles, unde s-au înghesuit şi parlamentari ai Europei să-l vadă.

În spectacol sunt distribuite 120 de persoane, rolurile principale fiind jucate de Ilie Gheorghe (Faust) şi Ofelia Popii (Mefisto). Din echipa de realizatori fac parte şi Helmut Stürmer (decor şi light design), Lia Manţoc (costume), Vasile Şirli (muzica originală).

Teatrul sibian anunţă pe cei care vor să vadă sau să revadă această producţie teatrală cu ecou în lumea întreagă că “Faust” este programat la: 8 şi 9 martie -ora 19:00; 5, 6, 27 şi 28 aprilie - ora 20:00; 11 şi 12 mai - ora 21:00; 8, 9 şi 16 iunie - ora 22:00; 12 şi 13 iulie - ora 22:00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel