Spaniolii, revoltați că preoți ortodocși i-au comemorat pe legionarii Ion Moța și Vasile Marin

Comunitatea spaniolă este revoltată în urma unei manifestații de comemorare a doi lideri legionari, Ion Moța și Vasile Marin, morți în Spania în timpul Războiului Civil. 

Doi preoți ortodocși de la Fundația George Manu sunt acuzați că au adus elogii nazismului în timpul unei ceremonii oficiate în fața unui monument ridicat în 1970, în memoria a doi legionari români Ion Moța și Vasile Marin, morți în ianuarie 1937, în timpul Războiului Civil, scrie stiridiaspora.com.

Ceremonia a avut loc în apropierea Madridului, în localitatea Majadahonda, chiar în locul în care au murit cei doi români, considerați martiri. Președintele Partidului de extremă dreapta Alianța Națională, Pedro Pablo Peña, a făcut, în discursul său,  chiar trimitere la atacurile teroriste din capitala Franței: "noi nu suntem Charlie Hebdo, cei de acolo sunt niște mizerabili, care mai bine că au murit, pentru că fiecare ofensă adusă Islamului înseamnă 10 sau 100 împotriva creștinismului". El a mai adăugat că "în 1945 am pierdut războiul toți. Acum ei vor să ne ridicăm împotriva jihadului și să o facem pentru a apăra Republica, după cum susține Hollande. Să se omoare unii pe alții, noi nu vom lupta pentru toleranța față de gay, lesbiene, avort și adulter. Islamul este dușmanul. Când vom fi înarmați moral și militar ne vom ridica împotriva sistemului pentru că au deschis porțile Europei masei de imigranți musulmani", precizează eldiario.es.

Citește și: Țeapă spaniolă: cum sunt păcăliți românii care pleacă la muncă

Mai multe organizații i-au cerut primarului din Majadahonda să interzică omagiul adus celor doi soldați români, care au aparținut unei organizații fasciste și antisemite din România anilor '20 și '30. Edilul, Narciso de Foxá, a replicat însă că nu poate interveni întrucât ceremonia s-a ținut pe o proprietate privată din Majadahonda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel