Spațiul Schengen pentru sirieni, irakieni, afgani, nu pentru români

Germania s-a opus, până acum, intrării României în spațiul Schengen, având ca antemergător Olanda și fiind urmată de Finlanda. Pentru prima dată, Franța și-a asumat în acest an opoziția față de România. În editorialul scris pentru DCNews, Bogdan Chirieac remarcă o coincidență surprinzătoare.

Iată, integral, editorialul scris de Bogdan Chirieac:

Spațiul Schengen pentru sirieni, irakieni, afgani, nu pentru români

Patru state s-au opus ferm și demn intrării României și Bulgariei în spațiul Schengen: Franța, Germania, Olanda și Finlanda. De obicei, Olanda era antemergătorul Germaniei, iar mica Finlandă apărea când și când, pentru ca numărul de state ce se opun României să fie mai cuprinzător. Interesant de această dată e că Franța, ca și Germania, și-au asumat deschis opoziția față de România.

Toată lumea vede zilnic la TV cum zeci de mii de cetățeni din Siria, Afganistan, Irak, Albania intră în spațiul Schengen ca-n brânză. De obicei, lucrul acesta se petrece prin Grecia, Italia și Ungaria. Acum însă, cu toată lupta împotriva corupției, cu toate rezultatele care fac din operațiunea "Mani Pulite" din Italia anilor '90 o simplă plimbare în parc, iată că Franța și Germania ne spun un NU hotărât. Mai mult, amânarea va dura până în 2017. De vină o fi tot corupția din România? Poate că da... Sunt absolut convins că anchetele DNA, care investighează onorabilele companii din Franța și Germania, cum sunt Veolia-Apa Nova și EADS, nu au influențat în niciun fel opoziția față de România a distinșilor oficiali de la Paris și Berlin...

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel