Sorin Oprescu: Calea Victoriei va deveni stradă pietonală

Sorin Oprescu a declarat că  începând cu vara lui 2015, Calea Victoriei ar urma să devină stradă pietonală, între Piaţa Victoriei şi hotelul Hilton, în fiecare zi de sâmbătă şi duminică.

"De cinci ani, Bulevardul Kiseleff, între str. Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, este folosit pentru activităţi sportive în aer liber în fiecare weekend pe timpul verii. Intenţionăm ca de la jumătatea acestui an sâmbăta şi duminica să transformăm Calea Victoriei, între Piaţa Victoriei până la Hilton în strada pietonală. A doua fază va fi de la statuia lui Carol la bulevardul Regina Elisabeta. A treia fază va fi de la bulevardul Regina Elisabeta până la Splai, ca o prelungire a Centrului Istoric", a explicat Oprescu, într-un interviu acordat Hotnews.

Mai mult, primarul Capitalei s-a lăudat şi cu schimbările pe care le-a făcut în aceeaşi zonă, punând accent pe inaugurarea benzii speciale pentru biciclişti, dintre Piaţa Victoriei şi Universitate.

Citește și: Oprescu, despre candidatura la șefia PSD: Adevărul este că sunt o legendă

"De-a lungul a patru ani 480.000 de oameni mi-au cerut să fac Calea Victoriei cum era în interbelic. Sâmbăta şi duminica, dacă te plimbai pe Calea Victoriei, nu aveai ce face. Acum au început să apară cafenele şi restaurante şi ai unde să iţi plimbi copiii. Am făcut pista de biciclete fiindcă face parte din axa Nord-Sud şi este la cererea bicicliştilor. Sunt totuşi 480.000 de oameni care au cerut asta", a mai spus Sorin Oprescu.

Calea Victoriei a fost reabilitată, lucrările fiind finalizate în noiembrie 2014. Astfel, numărul benzilor de circulaţie a fost redus de la patru la două şi au fost amenajate benzi pentru biciclete.

Citește și: PISTA DE BICICLETE DE PE CALEA VICTORIEI, criticată de Robert Negoiță, primarul Sectorului 3

De asemenea, au fost lărgite trotuarele, iar pe carosabil a fost amenajată o pistă pentru biciclişti, cu o lăţime de trei metri, separată de benzile destinate autovehiculelor printr-o bordură înaltă de 10 centimetri. Proiectul a fost terminat în 9 luni şi a costat 8,7 milioane euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel