Sorin Cimpeanu, reacție după atacul lui Traian Băsescu: Este din ce în ce mai greu...

Sorin Cîmpeanu, noul ministru al Educației, a comentat, miercuri, declarațiile președintelui Traian Băsescu de la învestirea sa în funcție, potrivit cărora a "contribuit prin distrugerea de instituții ale educației la un fals în interes public".

"Este dreptul fiecăruia să aibă o opinie. Am explicat într-o manieră tehnică succesiunea momentelor în care eu am avut diverse poziţii şi am participat sau nu la anumite decizii. Văd că este din ce în ce mai greu să punem în practică ceea ce am afirmat încă de alaltăieri, când am aflat că voi fi nominalizat pentru acest post, că îmi doresc ca educaţia să nu devină un tărâm al disputelor politice", a afirmat ministrul la Palatul Parlamentului, după ce Traian Băsescu a susţinut că Sorin Cîmpeanu şi ministrul pentru Dialog social, Liviu Pop, au "contribuit prin distrugerea de instituţii ale educaţiei la un fals în interes public", relatează Agerpres.

Noul ministru al Educației a explicat că în luna aprilie 2011, pe baza experienţei profesionale, a devenit membru al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) iar în 5 aprilie 2011, în calitatea sa de membru al acestui organism alături de alte câteva sute de membri, "nu a făcut altceva" decât să evalueze teze de doctorat în domeniile agricultură, horticultură, zootehnie, biotehnologie.

"Următorul moment în ceea ce mă priveşte a fost 7 septembrie 2012, când, devenind preşedinte al acestei comisii de specialitate, am devenit şi membru al Consiliului general CNATCU alături de alţi 43 de colegi din Academia Română şi din 20 de universităţi dintre cele mai prestigioase ale României. O lună mai târziu, 10 octombrie 2012, acest consiliu general condus de către regretatul profesor academician Paul Cristea a ales un secretar general prin votul unui număr de 35 de membri prezenţi din totalul de 44. Căutând să mă documentez, am aflat că în CNATDCU ultima oară când s-a pus în discuţie şi s-a luat o decizie a fost 28 iunie 2012, trei luni mai devreme de intrarea mea în Consiliu general CNATDCU. Pe 12 iulie, Consiliul naţional de etică, care nu ştiu nici măcar din cine este format, dar va trebui să ştiu în calitatea de ministru, a luat o decizie cu privire la acest subiect", a explicat Cîmpeanu.

Cine este Sorin Cîmpeanu, propus pentru ministrul Educației în Guvernul Ponta IV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel